Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kölnin ahdistelijoita voi odottaa karkotus

Kaupunki
 
© Wolfgang Rattay / Reuters
Mielenosoituksessa Kölnissä vaadittiin Angela Merkeliltä toimia.
Mielenosoituksessa Kölnissä vaadittiin Angela Merkeliltä toimia. Kuva: © Wolfgang Rattay / Reuters

Berliini

Saksan liittovaltion poliisin sisäisestä raportista Kölnin uudenvuodenyöstä käy ilmi, kuinka tilanne rautatieasemalla riistäytyi käsistä. Raportista kertoivat ensimmäisinä verkkolehti Spiegel Online ja Kölner Stadt-Anzeiger.

Poliisin raportissa kuvataan, kuinka ”naiset, oli heillä mukanaan seuruetta tai ei, joutuivat todelliseen kujanjuoksuun läpi humalaisen miesmassan”. Asema-aukiolla olleet miehet eivät totelleet poliisien määräyksiä.

Lukemattomia ahdisteltuja, itkeviä ja pelästyneitä naisia ja tyttöjä tuli raportin mukaan kertomaan tapahtuneesta paikalla olleille poliiseille. Naiset ilmoittivat kahakoista, varkauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta. Tekijöiksi he nimesivät maahanmuuttajamiehet.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kovensi torstaina sanojaan Kölnin uudenvuodenyön tekoihin liittyen.

”On katsottava, olemmeko tehneet kaikkemme maastapoistamista koskevien sääntöjen suhteen, jotta voimme antaa selvän signaalin heille, jotka eivät noudata lakejamme”, Merkel muotoili.

Merkel korosti, että naisten joutuminen täysin suojattomaan tilanteeseen Kölnissä on hänelle myös henkilökohtaisesti kestämätön ajatus.

Myös Saksan oikeusministerin Heiko Maasin mukaan viranomaiset voivat rankaista tekijöitä karkottamalla heidät Saksasta.

”Jos joku uskoo voivansa toimia lain ja oikeuden yläpuolella, häntä täytyy rankaista – aivan samantekevää, mistä hän on kotoisin”, Maas sanoi useiden Funke-ryhmän aluelehtien kuten Hamburger Abendblattin yhteishaastettelussa.

Torstaihin mennessä Kölnin asemanseudun tapahtumista on tehty 121 rikosilmoitusta, joista poliisin mukaan kolmeen neljästä liittyy seksuaalinen ahdistelu- tai rikos. Myös Hampurissa on myös tehty 53 ilmoitusta uudenvuodenyön ajalta. Kölnin poliisi tiedotti torstaina, että se on tunnistanut valvontakameroista 16 tekijää.

”Paikalla olleet poliisijoukot eivät pystyneet ottamaan tapahtumia ja hyökkäyksiä hallintaansa, koska niitä tapahtui yksinkertaisesti liikaa yhtä aikaa. Kaikkia uhreja ei pystytty auttamaan, mikä turhautti paikalla olleita partioita”, raportissa lukee.

Tekijät myös Spiegel-lehden mukaan repivät poliisin silmien alla oleskelulupiaan, ja sanoivat hakevansa seuraavana päivänä uuden.

Sisäisen raportin kirjoittanut ylempi poliisivirkamies totesi, ettei hän ole 29 vuoden uransa aikana nähnyt koskaan yhtä kaaottista ja häpeällistä tilannetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat