Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä koulun valintaan vaikuttaa?

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Kysyimme lukijoilta verkossa tiistaina, mikä vaikuttaa koulun valintaan. Hiukan useammalla vastaus oli ”koulun hyvä maine” kuin ”koulu on lähellä”. Perusteluista päätellen molemmat ovat noin sadalle vastaajalle tärkeitä.

Toisin kuin Kosusen tutkimuksessa, vastaajista moni sanoi välttelevänsä kouluja, joissa on paljon maahanmuuttajataustaisia oppilaita. Suurella osalla perustelut liittyivät kuitenkin aivan muihin asioihin.

”Ettei koulu olisi valtavan suuri oppilasmäärältään, ja ettei se olisi levoton.”

”Opettajien laatu (todellinen ja kuviteltu), opetusmenetelmät, historiallinen turvallisuus, läheisyys, soveltuvat erityismahdollisuudet, kuten hyvät mahdollisuudet laajoihin tai monipuolisiin kieliopintoihin, koulumatkan helppous, halpuus ja turvallisuus.”

”Koulun opintotarjonta, opettajien hyvä motivaatio & pieni vaihtuvuus, luokkakoko, koulun lähiympäristö ja liikuntamahdollisuudet, koulurakennuksen kunto ja materiaaliset puitteet.”

”En minä tiedä. Menin lähimpään kouluun, koska se on lähellä ja ihan hyvä. Olen eskarista asti ollut samassa koulussa, nyt ysiluokalla.”

”Koulun hyvä maine ja painotusalue luonnontieteisiin ja matematiikkaan vaikutti lapseni koulun valintaan. Lapseni oli itse kiinnostunut näistä aiheista, ja vanhemmilla on tekninen tausta, joten oli aika luonnollista hakea pääsykokeilla tänne yläkouluun.”

”Rauhallinen ja turvallinen sijainti myös liikenteen kannalta on tärkeä.”

”En usko, että opettajissa tai opetuksen tasossa on valtavia eroja. Ainakin omalla alueellani suurin osa ’ulkopuolelta tulijoista’ tuntui ilmoittavan syyksi oman alueen muut lapset. Oliko kyse sitten maahanmuuttajista, väkivaltaisuudesta vai huonommasta elintasosta, mutta selkeästi vanhemmat halusivat lapsilleen ’paremmat piirit’.”

”Tärkeimmiksi ovat nousseet mahdolliset kielikylpyluokat, ja liikuntapainotteinen luokka. Toki olisi hienoa, jos tällainen koulu olisi lähellä. Olemme valmiita kuljettamaan lasta pidemmältäkin, jotta lapsi pääsee kouluun, joka ruokkii lapsen kielellistä tai urheilullista taustaa.”

”Laitoimme lapsemme yksityiseen kouluun, joka on aidosti ’monikulttuurinen’ (ulkomaisia oppilaita on paljon, ja kansainvälisyyteen panostetaan). Toimintakulttuuri pohjautuu perinteiseen suomalaiseen koulumaailmaan (kristillinen pohja).”

”Minusta pitäisi ensimmäisen lapsen koulu arpoa, jos paikkakunnalla on useita vaihtoehtoisia kouluja suurin piirtein yhtä hyvin saavutettavissa. Toinen lapsi pääsisi sitten halutessaan samaan kouluun.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat