Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppilaat syksyllä takaisin arvokouluihin

Kaupunki
 
Timo Hämäläinen
Svenska Normallyceum on Helsingin vanhin yhä käytössä oleva koulurakennus.
Svenska Normallyceum on Helsingin vanhin yhä käytössä oleva koulurakennus. Kuva: Timo Hämäläinen

Kaksi hyvin erilaista arvokasta koulurakennusta otetaan jälleen käyttöön ensi syksynä. Toinen edustaa klassismia ja toinen betonimodernismia.

Helsingin vanhin edelleen alkuperäisessä käytössä oleva koulutalo Svenska Normallyceum eli nykyisin virallisestikin Norsen kuoriutuu useampaan otteeseen viivästyneestä remontista kesällä.

Vuonna 1880 valmistuneen koulun paloturvallisuutta, äänieristystä ja ilmatiiviyttä parannetaan. Käytävät, porrashuoneet ja juhlasali remontoidaan konservaattorin ohjeiden mukaan.

Norsenista ei enää valmistu ylioppilaita, sillä sen lukio on yhdistetty Tölö gymnasiumiin. Sen sijaan suureen rakennukseen kootaan ruotsinkielisiä yläasteikäisiä entistä laajemmalta.

Toinen peruskorjattu arvokoulu on arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Roihuvuoren ala-aste. Sitä pidetään hienona esimerkkinä Helsingin 1960-luvun koulurakentamisesta.

Betonirakennuksen remontoinnista kiisteltiin pitkään. Ennen päätöstä kaupunginvaltuustossa käytiin peräti tunnin keskustelu asiasta. Koulussa oli kärsitty sisäilmaongelmista ja kokoomus olisi halunnut purkaa rakennuksen.

Poliitikot valitsivat kuitenkin remontoinnin. Entinen terveysasemarakennus, kaksi asuntoa sekä ulkovessat päätettiin purkaa.

Suuret peruskorjaukset valmistuvat tänä vuonna myös Oulunkylän ja Vuosaaren ala-asteilla ja Helsingin kuvataidelukiossa Kalliossa.

Kimmo Räisänen
Ennen remonttia Roihuvuoren ala-aste kärsi pitkään sisäilmaongelmista.
Ennen remonttia Roihuvuoren ala-aste kärsi pitkään sisäilmaongelmista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat