Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukuisia ketjukolareita pääkaupunkiseudulla

Ajokeli oli huono ja tilannenopeudet liian kovia. Pelti rytisi etenkin Espoossa.

Kaupunki
 
Päivän sää 9.1.
Päivän sää 9.1.

Erittäin huono ajokeli ja autoilijoiden liian suuret tilannenopeudet poikivat lukuisia kolareita pääkaupunkiseudulla lauantaina.

Varsinkin Espoossa Kehä I:llä ja Turunväylällä sattui päivän mittaan peräänajoja ja ketjukolareita. Myös Lahdenväylällä sattui kello puoli neljän aikaan kolmen auton ketjukolari.

Yhteensä kolareissa oli iltapäivään mennessä osallisina lähemmäs kaksikymmentä autoa. Kenenkään ei tiedetty iltapäivään mennessä loukkaantuneen vakavasti.

”Kolme henkilöä on altistunut. Vaikea sanoa, kuinka lieviä tai vakavia heidän vammansa ovat”, ylikomisario Jorma Makkonen Helsingin poliisista kertoi Lahdenväylän onnettomuuspaikalta hiukan ennen kello neljää iltapäivällä.

Kolari sulki yhden Lahteen päin vievän kaistan Lahdenväylältä Kehä I:n ja Porvoonväylän väliltä. Makkosen mukaan alueella vaihdetaan paljon kaistaa, kun autoilijat ryhmittyvät lähtemään joko Lahden tai Porvoon suuntaan.

Pääkaupunkiseudulla pyrytti pitkin lauantaipäivää. ”Lumi pöllyää, lämpötila on laskenut ja liukastanut tiet, näkyvyys on paikoin vain kymmenen metriä”, päivystäjä Leena Vilén Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi lauantaina iltapäivällä.

Yksi syy kolareihin oli kuitenkin Vilénin mukaan yli muiden: ”Ihminen on niin tyhmä, ettei ota huomioon olosuhteita.”

Liikennevirasto varoitti jo lauantaiaamuna tiedotteessaan, että sakea lumisade haittaa päivän aikana näkyvyyttä varsinkin pääkaupunkiseudulla ja pitkin Suomen etelärannikkoa.

”Kannattaa muistaa turvavälit ja tarkistaa ennen lähtöä, että pyyhkimet ovat siinä kunnossa että tuulilasi pysyy puhtaana”, ohjeisti liikennepäivystäjä Petra Latvasalo Helsingin tieliikennekeskuksesta.

”Myös ajonopeus tulisi sopeuttaa ajokeliin.”

Kaikille viesti ei mennyt perille. Viranomaisten kampanjointi sen puolesta, että autoilijat kerrankin yllättäisivät lumen, kääntyi päivän mittaan perinteiseen suuntaan: lumi yllätti autoilijat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat