Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Räty ja Maija Anttila kiistelevät jonotusajoista – pitääkö hoitoon päästä Helsingissä kahdessa vai neljässä viikossa

Kaupunginhallitus pyyhkinee sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä pöytää.

Kaupunki
 

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd) lähetti lauantaina julkisuuteen syyttävästi otsikoidun sähköpostin: ”Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty haluaa jarruttaa terveysasemien jonoaikojen purkua”.

Anttila viittaa postissaan johtamansa lautakunnan joulukuiseen yksimieliseen päätökseen. Sen mukaan Helsingin tulee ottaa tavoitteeksi nopeuttaa terveysasemille kiireettömään hoitoon pääsyä nykyisestä enintään neljästä viikosta enintään kahteen viikkoon.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd): ”Laura Räty haluaa jarruttaa terveysasemien jonoaikojen purkua.”
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd): ”Laura Räty haluaa jarruttaa terveysasemien jonoaikojen purkua.”

”Potilas pääsee kahdessa viikossa kiireettömään hoitoon terveysasemalle”, Anttila ehdotti sosiaali- ja terveyslautakunnassa 15. joulukuuta. Lautakunta kannatti Anttilan ehdotusta äänin 13–0.

Sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Laura Rädyn (kok) lomaillessa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) päätti kuitenkin 21. joulukuuta ottaa lautakunnan päätöksen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Ja seuraavaksi Räty aikoo maanantaina lähinnä pyyhityttää lautakunnan päätöksellä kaupunginhallituksen pöytää.

”Potilas pääsee neljässä viikossa hoitoon terveysasemalle”, Räty päättää esittelytekstinsä kohdan, jossa hän pyytää kaupunginhallitusta kumoamaan lautakunnan joulukuisen päätöksen.

Ei ihme, että lautakunnan puheenjohtajaa harmittaa: ”Mielestäni tässä on kyse isosta periaatteellisesta kysymyksestä – haluaako Helsingin kaupungin ylin virkamiesjohto kehittää terveyspalveluja vai jarruttaa niiden kehittämistä tarkoituksellisesti”, Maija Anttila tivaa sähköpostissaan.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok): ”Ei ole kyse siitä, haluanko minä. Lautakunta ei voi muuttaa valtuuston päätöstä.”
Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok): ”Ei ole kyse siitä, haluanko minä. Lautakunta ei voi muuttaa valtuuston päätöstä.”

”Ei ole kyse siitä, haluanko minä. Valtuusto on päättänyt [neljän viikon enimmäisjonotusajasta], ja minun tehtäväni on valvoa, että lautakunta noudattaa valtuuston päätöstä”, Laura Räty totesi lauantaina HS:lle.

Räty viittaa Helsingin kaupunginvaltuuston 2. joulukuuta hyväksymän vuoden 2016 talousarvion kohtaan sitovista toiminnallisista tavoitteista. Yksi tavoitteista kuuluu seuraavasti: ”Potilas pääsee neljässä viikossa hoitoon terveysasemalle.”

”Itse asia on hyvä. Varmasti tulevaisuudessa pyritäänkin siihen [kahden viikon enimmäisjonotusaikaan]. Lautakunta voi päättää, että pyritään, mutta se ei voi päättää muuttaa valtuuston päätöstä”, Räty sanaili.

Räty muistuttaa, että hyviä asioita voi haluta, mutta asiat tulee valmistella huolellisesti ja tarkkaan siten, että ne ovat myös toteutettavissa.

”On iso asia muuttaa enimmäisjonotusaika neljästä kahteen viikkoon. Se vaatii valtavasti suunnittelua, toimintatapojen muutosta ja resursointia”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat