Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtaisa loppuryntäys valotaide­tapahtumaan: Lux Helsingin päätöspäivänä yli 200 000 kävijää

Jopa 600 000 ihmistä on käynyt katselemassa valotaideteoksia, arvio järjestäjä.

Kaupunki
 
Lux Helsingin viimeinen päivä toi kävijäryntäyksen
Lux Helsingin viimeinen päivä toi kävijäryntäyksen
Arviolta kymmeniätuhansia ihmisiä rynni Helsingin keskustaan katsomaan valofestivaali Lux Helsingin valoteoksia festivaalin viimeisenä päivänä sunnuntaina. Jo lauantaihin mennessä festivaalin teoksia kävi ihailemassa arviolta yli 400 000 ihmistä, Visit Helsingistä kerrotaan. Festivaali onkin yltämässä kävijäennätykseensä. Kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru HS.

Valotaidetapahtuma Lux Helsingistä kehkeytyi valtaisa ryntäys festivaalin viimeisenä päivänä sunnuntaina. Kaupungin ydinkeskusta ja etenkin tapahtumapaikat ympäristöineen olivat tulvanaan ihmisiä ja liikenne ruuhkautui paikoin.

Jo lauantaihin mennessä Lux oli järjestäjän mukaan kerännyt arvioilta yli 400 000 kävijää. Kun siihen lisätään päätöspäivän valtava kävijämäärä, arviolta yli 200 000 ihmistä, voidaan puhua jättimenestyksestä.

”Parasta on ollut tunnelma. Vaikka ihmisiä on paljon, kaikki antavat tilaa toisilleen”, tuottaja Päivi Meros Visit Helsingistä iloitsi sunnuntaina illalla.

Kävijäluvut eivät ole tuulesta temmattuja. Monella tapahtumapaikalla ja valoteoksella on ympärivuorokautinen vartiointi, ja vartijan hyppysissä on laskuri. Viralliset kävijätiedot järjestäjä ilmoittaa maanantaina.

Kun viime vuonna kävijöitä oli yli 200 000, mikä sekin on paljon, ja tänä vuonna yli 600 000, on harppaus melkoinen.

Kaiken takana on suomalaisen valotaiteen korkea taso, onnistunut teosreititys ja suomalaisten pakkasenkestävyys, järjestäjä arvelee.

”Teokset olivat lähellä toisiaan, reitti oli onnistunut, eivätkä suomalaiset pelästy pakkastakaan loppupelissä”, viestintävastaava Laura Saksala Visit Helsingistä ynnäsi menestyksen syitä.

”Arveltiin etukäteen, että tulee aiempia vuosia enemmän kävijöitä, mutta yllätti silti, että niitä tuli niin paljon!” Saksala iloitsi.

Valotaidefestivaalille oli tänä vuonna tuotu myös eri toimijoiden ruokarekat.

Helsingin poliisin mukaan tapahtuma on sujunut rauhallisesti.

Sunnuntaina tosin liikenne ruuhkautui keskeisimpien tapahtumapaikkojen, Vanhan kirkon puiston ja Senaatintorin, ympäristössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat