Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokaiinia Helsinki-Vantaalle kehon sisällä – poliisi paljasti ison huumeringin

Kaupunki
 
Helsingin poliisilaitos
Kokaiini tuotiin Suomeen niellyissä paketeissa.
Kokaiini tuotiin Suomeen niellyissä paketeissa. Kuva: Helsingin poliisilaitos

Suomeen kokaiinia salakuljettanut huumerinki on jäänyt kiinni, kertoo Helsingin poliisi. Viranomaisten mukaan kyse on laajasta kokaiinin maahantuonti- ja levityskokonaisuudesta.

Poliisi epäilee rikollisryhmän salakuljettaneen viime vuonna useita kertoja kokaiinia Suomeen. Huumeet ovat päätyneet levitykseen erityisesti Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle, mutta myös eri puolille Suomea.

”Esitutkinnassa on selvinnyt, että maahan on salakuljetettu yhteensä noin kilo kokaiinia, josta on takavarikoitu esitutkinnan aikana noin 400 grammaa”, kertoo rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitoksen vakavan rikollisuuden tutkintayksiköstä.

Pääosin Ranskasta hankittu kokaiini rahdattiin Suomeen lentomatkustajina tulleiden salakuljettajien kehon sisällä. Nielemällä kehon sisään saadut huumepaketit ulostettiin Suomessa asunnoissa, jotka oli poliisin mukaan järjestetty kyseistä toimintaa varten.

Kokaiini oli poliisin mukaan pakattu pääosin pitkulaisiin, kymmenen gramman kuljetuspakkauksiin. Huumeslangissa sellaiset tunnetaan ”bulleteina”.

Poliisi epäilee toimintaan osallistuneen noin 15 henkilöä, joista 11 poliisi on saanut kiinni. Maahantuontihaaroja oli esitutkinnassa ilmenneiden tietojen mukaan kaksi.

”Osa ulkomailla oleskelevista epäillyistä on edelleen tavoittamatta”, Nikonen sanoo.

Salakuljettajat käyttivät lennoilla omien henkilötietojensa lisäksi myös muiden henkilöiden henkilötietoja.

Poliisi kertoo takavarikoineensa vyyhden selvittämisen aikana myös suuren määrän muita huumeita ja tuhansia euroja käteistä rahaa. Poliisi on tehnyt esitutkinnan aikana tiivistä yhteistyötä Tullin tutkintayksikön kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat