Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautatieasemaa vaaditaan kävelijöille

”Esimerkiksi rautatieaseman edusta on tällä hetkellä sellainen kaaos, että asialle olisi tehtävä jotain”, Urban Helsingin Timo Hämäläinen sanoo.

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Urban Helsingin Timo Hämäläinen haluaisi tehdä rautatieaseman ympäristöstä viihtyisän.
Urban Helsingin Timo Hämäläinen haluaisi tehdä rautatieaseman ympäristöstä viihtyisän. Kuva: Mika Ranta / HS

Elielinaukion bussit Kamppiin, parkkipaikat pois aseman edestä, lisää pyöräparkkeja ja enemmän penkkejä. Siinä vastauksia kaupunkiaktivistiryhmä Urban Helsingin järjestämään kyselyyn Helsingin rautatieaseman alueen kehittämiseksi.

”Rautatieaseman ympäristössä liikkuu päivittäin 200 000 ihmistä. Jos jossain, niin täällä kaupunkia pitäisi kehittää jalankulkijoita ajatellen”, Urban Helsinkiin kuuluva suunnittelumaantieteilijä Timo Hämäläinen sanoo.

Urban Helsingin tarkoituksena on laatia rautatieaseman ympäristön kehittämiseksi suunnitelma, jonka ideoita voidaan sitten tarjoilla kaupunkisuunnitteluvirastolle ja poliitikoille. Suunnitelma tulee keväällä esille kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturille.

Urban Helsingin kyselyyn vastasi 203 asiasta kiinnostunutta vastaajaa. Kyselyä mainostettiin muun muassa sosiaalisessa mediassa. Jopa 45 prosenttia vastaajista oli 26–35-vuotiaita, joten kyselyä ei voida pitää edustavana otoksena kaupunkilaisten tahdosta. Ideoita aseman ympäristön suunnitteluun kyselystä kuitenkin saa.

”Esimerkiksi rautatieaseman edusta on tällä hetkellä sellainen kaaos, että asialle olisi tehtävä jotain”, Hämäläinen sanoo.

Aseman ovet avatessa jalankulkijan tie risteää samantien ohi kulkevien pyöräilijöiden ja parkkiin ajavien autoilijoiden kanssa.

”Parkkipaikat olisi helppo ottaa väliaikaisesti pois aseman edestä ja laittaa tilalle vaikka ruokakojuja. Jos kokeilu ei toimi, voidaan aina palata vanhaan”, Hämäläinen sanoo.

Toinen vastaajien suuri toive oli Elielinaukion linja-autojen siirtyminen Kampin terminaaliin. Silloin aseman länsipuolelta vapautuisi suuri autoton tila.

Vastaajat toivoivat myös esimerkiksi pyöräteiden kehittämistä. Kyselyn vastauksissa arvostellaan esimerkiksi Postitalon kohdalla yhtäkkiä loppuvaa pyörätietä.

Rautatieasema keräsi kyselyssä myös kiitosta.

Länsiseinämän terasseja kehuttiin, odotteluaulan palveluita pidettiin sopivina ja kesäisin laiturien edustalle tuotuja viherkasveja kiiteltiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat