Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR palaa normaaliin liikenteeseen torstaina – Helsinkiin ei sittenkään tullut lumikaaosta keskiviikkona

Autoliiton ja Forecan mukaan ajokeli on keskiviikkona pääkaupunkiseudulla hyvä. Ilmatieteen laitoksen ja Forecan mukaan myös sadealue kiertää Helsingin.

Kaupunki
 
Lumipyry tikistelee naamaa - millä mielellä?
Lumipyry tikistelee naamaa - millä mielellä?
Helsingissä lumipyryn keskellä huoltomies, äiti, kiinteistönvälittäjä, talonmies ja postinjakaja kertovat päällimmäiset tuntonsa lumentulosta. Toimittaja: Heidi Lämsä / HS, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen / HS

VR ilmoitti keskiviikkona, että se palaa normaaliin liikenteeseen torstaiaamuna. Tiistaina ja keskiviikkona peruttiin ennalta runsaasti lähiliikenteen vuoroja pelätyn lumikaaoksen takia.

Lumisateet pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen yllä jäävät keskiviikkona huomattavasti tiistaita vähäisemmiksi. VR:n mukaan Liikennevirasto on saanut lumityöt junaradoilla tehtyä ja sankin lumipyry on ohittanut Etelä-Suomen.

Sekä Autoliiton että sääpalvelu Forecan karttapalveluiden mukaan ajokeli pääkaupunkiseudulla on normaali. Liikenneviraston ennusteen mukaan ajokeli muuttuu kuitenkin huonoksi myös pääkaupunkiseudun teillä kello kahdeksan jälkeen.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin mukaan lunta sataa eteläisessä Suomessa päivän aikana korkeintaan noin viisi senttiä.

Pääkaupunkiseutu näyttää säästyvän lumelta keskiviikkona ainakin iltapäivään saakka, sillä sekä Ilmatieteen laitoksen että Forecan ennusteiden mukaan sadealue tulee pääkaupunkiseudun ylle vasta kello 16 jälkeen, jos silloinkaan.

Pelastuslaitoksen mukaan Kehä I:llä, Kehä III:lla sekä Lahdentiellä sattui varhain aamulla liikenneonnettomuuksia, mutta onnettomuuspaikat saatiin raivattua ennen työmatkaruuhkien alkamista.

Joukkoliikenne näyttää HSL:n Reittioppaasta löytävän Poikkeusinfo-palvelun perusteella sujuvan pääosin hyvin. Yksittäisiä linja-autovuoroja on peruttu teknisten ongelmien ja kalustopulan takia.

Vielä tiistaina sään odotettiin olevan keskiviikkona huono lumisateiden ja tuulen takia. Muun muassa VR varautui ongelmiin ennalta ja ajaa tänään vain noin puolet vuoroista. Kaikki A-, E-, K- ja Y-junien vuorot on peruttu. Myöskään niin sanotut tunnuksettomat lähijunat eivät liikennöi.

Lisäksi osa junista kulkee tavallista harvemmin. P-junien vuoroväli on 20 minuuttia ja N-junien 30 minuuttia.

Etelä-Suomea sankempia lumisateita on luvassa Keski-Suomeen ja maan itäosiin. Sielläkään ennätyksiä tuskin rikotaan, sillä lunta tulee ennusteiden mukaan noin 10–15 senttiä.

Etelä-Suomessa vähäisetkin lumisateet hiipuvat Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan torstaihin mennessä kokonaan.

Päivän sää 13.1.2016
Päivän sää 13.1.2016
Päivän sää 13.1.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat