Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ei salli pidättämänsä ruotsalaismiehen olla yhteydessä suurlähetystöön

Ruotsalainen ihmisoikeusaktivisti pidätettiin lentokentällä 4. tammikuuta. Myös hänen kiinalaisen tyttöystävänsä kerrotaan kadonneen.

Kaupunki
 

Kiina ei päästä ruotsalaisia lähetystövirkailijoita tapaamaan viime viikolla pidättämäänsä ruotsalaista ihmisoikeusaktivistia, uutistoimisto AFP kertoo.

Uutistoimiston mukaan tapaamisten estämisestä on kertonut avustusjärjestö Chinese Urgent Action Working Group (CUAWG), jonka yksi perustaja pidätetty Peter Dahlin on. Järjestön mukaan Dahlin kärsii myös sairaudesta, johon hän tarvitsee säännöllistä lääkitystä.

35-vuotias Dahlin pidätettiin viime viikolla Pekingin kansainvälisellä lentokentällä epäiltynä maan turvallisuuden vaarantamisesta. Myös Dahlinin kiinalainen tyttöystävänsä on CUAWG-järjestön mukaan kadonnut. Järjestön mukaan pidätykselle ei ole mitään perusteita, uutistoimisto Reuters kertoo.

”Ruotsin lähetystön toistuvista pyynnöistä huolimatta kiinalaisviranomaiset ovat kieltäneet yhteydenotot Peteriin eivätkä ole sallineet hänen ottaa yhteyttä lähetystöön”, järjestön tiedotteessa sanotaan.

Ruotsin Pekingin-suurlähetystö vahvisti sähköpostilla uutistoimisto AFP:lle, että noin 35-vuotias Ruotsin kansalainen on pidätetty Kiinassa ja että lähetystö tutkii asiaa.

Kiinan kommunistinen puolue ja presidentti Xi Jinping ovat käynnistäneet kampanjan kriittisiksi katsomiaan akateemikkoja, lakimiehiä ja ihmisoikeusaktivisteja vastaan, mikä on johtanut satojen ihmisten pidätyksiin. Kymmeniä on myös vangittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat