Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies löi kahta naista kasvoihin keskellä Helsingin keskustaa – poliisi julkaisi kuvan epäillystä

Poliisi etsii tummahiuksista miestä, joka pahoinpiteli kolmea naista uudenvuodenyönä

Kaupunki
 
Poliisi
Poliisin julkaisema kuva epäillystä.
Poliisin julkaisema kuva epäillystä. Kuva: Poliisi

Helsingin poliisi etsii kolmea naista uudenvuodenyönä pahoinpidellyttä miestä.

Tapahtumasarja käynnistyi hieman ennen aamuneljää Helsingin keskustassa, Pohjoisesplanadilla sijaitsevan ravintola Teatterin edustalla.

Kaksi naista istui ravintolan ulko-oven läheisellä seinustalla. Paikalle saapui kaksi naisille tuntematonta miestä. Yhtäkkiä toinen miehistä työnsi toisen naisen maahan polvilleen. Samalla mies vei naisen vieressä olleen puhelimen.

”Toinen naisista oli silloin tarttunut miestä käteen yrittäen estää puhelimen anastamisen. Mies oli tässä tilanteessa lyönyt naista kasvoihin. Saamastaan iskusta huolimatta nainen ei ollut irrottanut otettaan miehestä ja oli onnistunut saaman puhelimen itselleen”, kirjoitetaan poliisin tiedotteessa.

Samaan aikaan ravintolasta poistunut naisten kolmas kaveri näki, kun mies löi kolmannen naisen kaveria kasvoihin. Hän lähti paikalta poistuneiden miesten perään. Hän saavutti miehet Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin risteyksen tuntumassa.

Nainen tarttui lyönyttä miestä hihasta ja roikkui lyhyen matkan miehen perässä. Hetken päästä mies löi hihassaan roikkuvaa naista kasvoihin. Nainen kaatui iskun voimasta selälleen maahan.

Kaikki kolme naista saivat pahoinpitelyissä fyysisiä vammoja. Poliisin tietojen mukaan vammat eivät olleet kuitenkaan vakavia.

Yksi naisista kuvasi matkapuhelimella tapahtumista videon.

”Videolla esiintyy tummatakkinen mies, joka kohdisti naisiin väkivaltaa ja yritti anastaa omaisuutta”, poliisin tiedotteessa kirjoitetaan.

Naiset kertoivat heitä pahoinpidelleen miehen olevan tummatukkainen, noin 30–35-vuotias, 175–180 senttinen, normaalivartaloinen mies. Naiset arvioivat miehen olleen arabitaustainen.

”Mies oli pukeutunut vaaleisiin housuihin ja tummaan paksuhkoon päällystakkiin, jossa on vaalea karvakaulus tai hupun sisällä vaaleaa karvoitusta. Jalassa miehellä oli tummat jalkineet”, kirjoitetaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi pyytää tietoja kuvan miesten henkilöllisyydestä. Naisten mukaan valkotakkinen mies ei osallistunut väkivaltaan tai omaisuuden varastamiseen lainkaan vaan yritti päinvastoin estää kaveriaan. Poliisi pyytää valkotakkisen miehen tietoja tutkinnallisista syistä.

Vihjeet tekijästä ja kuvan valkotakkisesta miehestä voi ilmoitta virka-aikana puhelimitse numeroon 0295 471 005 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295 417 935. Sähköpostitse tietoja otetaan vastaan osoitteessa ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat