Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori tyttö yritettiin raiskata Helsingin keskustassa uudenvuodenyönä – poliisi etsii nyt uhria

Raiskauksen yritys keskeytyi ulkopuolisten puututtua tilanteeseen

Kaupunki
 

Kluuvi. Helsingin poliisi tutkii raiskauksen yritystä, joka tapahtui Kluuvissa uudenvuodenyönä.

Nuori tyttö yritettiin raiskata Yliopistonkatu 8:n kohdalla olevassa rappusyvennyksessä kello yhdeltä yöllä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tyttö oli ollut puhelinyhteydessä toisen ihmisen kanssa. Rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kertoo HS:lle, että rikosilmoituksen teki ulkopuolinen, joka oli puuttunut tilanteeseen.

”Tyttö oli lähtenyt pois ennen kuin poliisi tuli paikalle. Siksi emme tiedä, tunsivatko uhri ja tekijä toisensa”, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Eilen HS kertoi, että poliisilla on seitsemän rikosilmoitusta uudenvuodenyöhön ahdisteluihin liittyen. Kluuvin tapaus sisältyy näihin seitsemään ilmoitukseen, mutta sen rikosnimike on muuttunut.

”Ensin tätä tutkittiin pakottamisena seksuaaliseen tekoon, mutta kun saimme tilanteesta valvontakamerakuvia, muutimme rikosnimikkeeksi raiskauksen yrityksen”, Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Poliisi on pidättänyt epäillyn ja etsii nyt sekä uhria että ihmistä, jonka kanssa uhri puhui puhelimessa tapahtumahetkellä. Heitä pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi tai virka-aikana puhelimitse seksuaalirikosjaoksen päivystävään numeroon 0295 47 1612.

Rikosoikeuden emeritusprofessori Martti Majanen kertoo, että tekijä voidaan tuomita, vaikka uhria ei löytyisikään.

”Ei ole poissuljettua, että tuomio tulisi muun näytön perusteella. Joskus nämä tilanteet ovat uhrille niin vaikeita, että he eivät halua tulla esiin.”

Majasen mielestä nimenomaan raiskausrikokset ovat usein kiusallisen hankalia, koska vaikka uhri olisi tiedossa, luotettavan tiedon saaminen on hankalaa.

”Vaikka uhri kieltäisi tapahtuneen, muu näyttö voi puhua tuomitsemisen puolesta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat