Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi ottaa ensi kertaa vastaan suomalaisen naispiispan – Helsingin kristilliset johtajat matkustavat Vatikaaniin

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Helsingin piispa Irja Askola.
Helsingin piispa Irja Askola. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin kristilliset johtajat tapaavat paavi Franciscuksen maanantaina tämän vastaanotolla Vatikaanissa. Matkaan lähtevät evankelis-luterilainen Helsingin piispa Irja Askola, katolilainen Helsingin piispa Teemu Sippo ja ortodoksinen Helsingin metropoliitta Ambrosius.

Suomalaisryhmän vierailu on vuosittainen ja liittyy pyhän Henrikin muistopäivään, jota vietetään tiistaina. Suomea edustavat aina katolisen kirkon piispa ja joku luterilaisen kirkon piispoista, usein myös ortodoksisen kirkon edustaja, kertoo piispa Askolan erityisavustaja Kaisa Kariranta.

Askola on Suomen ensimmäinen naispiispa ja vierailee paavin virallisella vastaanotolla ensimmäistä kertaa. Paavin edustamassa katolisessa kirkossa ei vihitä naisia papin virkaan.

Naispiispan ja paavin tapaaminen ei kuitenkaan ole kansainvälisesti ainutlaatuista. Ruotsin kirkon johtaja, arkkipiispa Antje Jackelén kävi paavin vastaanotolla viime toukokuussa.

Muistopäivän päähenkilöä pyhää Henrikiä pidetään Suomen ensimmäisenä piispana, jonka talonpoika Lalli perimätiedon mukaan tappoi Köyliönjärven jäällä vuonna 1156.

”Pyhän Henrikin muistopäivä, sovinnon päivä, on uudella tavalla ajankohtainen. Suomalainen talonpoika murhasi ulkomaalaisen maahantulijan. Mietityttää”, piispa Askola sanoi kirkon tiedotteen mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat