Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säännöt estävät: Turvapaikanhakijat eivät pääse lumitöihin, vaikka aloite tuli heiltä itseltään

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri
Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri Kuva: Sirpa Räihä / HS

Refugees Welcome Finland -verkoston vapaaehtoinen Nina Lindfors on syksyn ja talven aikana tutustunut useaan turvapaikanhakijaan. Helsinkiä koetelleen lumimyrskyn jälkeen he ehdottivat, että voisivat mennä lapioimaan lunta.

”Turvapaikkapäätöksen odottaminen on haastavaa. Kaikki haluaisivat tehdä jotain hyödyllistä”, Lindfors sanoo.

Hänen mukaansa konkreettinen auttaminen paitsi toisi turvapaikanhakijoille tekemistä, myös muuttaisi kriittisiä asenteita heitä kohtaan.

”Yksi tuttu turvapaikanhakija tekee naapureidensakin lumityöt, koska haluaa auttaa. Kaikki ovat hänestä innoissaan”, Lindfors kertoo.

Lumitöitä ehdotti turvapaikanhakijoille myös Terhi Koulumies (kok), ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) piti ehdotusta toteuttamiskelpoisena. Ongelmaksi muodostui turvakoulutus, joka vaaditaan lumenluontiin tiealueilta.

Tieturvakortin saisi koulutuksella, joka kestää päivän.

Helsingin kaupungin rakentamispalvelun Staran edustaja ehdotti Lindforsille, että halukkaat lumenluojat laittaisivat autojen ikkunoihin lentolehtisiä.

”Niissä lukisi, että soita tähän numeroon jos haluat, että autosi kaivetaan esiin. Jotkut opiskelijat ovat kuulemma tehneet tällaista joskus”, Lindfors sanoo.

Pekka Sauri kertoo HS:lle, että suurin osa lumitöistä tehdään koneella. Vapaaehtoisia ei voi laittaa tekemään sellaisia töitä. Hän kuitenkin uskoo löytyvän kohteita, joissa turvapaikanhakijat pääsevät lumitöihin ilman turvakoulutusta.

Sauri aikoo jatkaa asian edistämistä maanantaina.

”Tässä on niin monta tahoa, keiden kanssa täytyy säätää, että menee viikonlopun yli. Mutta I’m on the case.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat