Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miesjoukon epäillään nuolleen väkisin alaikäisen tytön kasvoja uudenvuodenyönä Helsingissä

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Senaatintorilla järjestettiin vuodenvaihteessa Helsingin kaupungin uudenvuodenjuhla.
Senaatintorilla järjestettiin vuodenvaihteessa Helsingin kaupungin uudenvuodenjuhla. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Poliisi tutkii tapausta, jossa usean miehen porukan epäillään ahdistelleen alaikäistä tyttöä seksuaalisesti uudenvuodenyönä Helsingin keskustassa. Tyttö oli kulkenut tapahtumahetkellä äitinsä kanssa Senaatintorin läheisyydessä Unioninkadulla.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan miehet olivat erottaneet äidin ja tyttären toisistaan ja alkaneet tämän jälkeen nuolla väkisin viimeksi mainitun kasvoja ja kaulaa. Ilta-Sanomat kertoo, että miehet myös pahoinpitelivät äitiä, kun tämä yritti keskeyttää tyttärensä ahdistelun.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kertoo HS:lle, että tapausta tutkitaan tällä haavaa seksuaalisena ahdisteluna ja pahoinpitelynä.

”Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua, kun saamme lisäselvitystä esimerkiksi valvontakameran kuvista ja asianomistajan kuulusteluista”, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Koskenmäki-Karaharju ei voi kommentoida Ilta-Sanomien tietoja nuolemisesta ja tapaukseen liittyvistä muista yksityiskohdista.

”Me emme anna teonkuvauksia seksuaalirikoksissa.”

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni Unioninkadun tapaukseen liittyen. Ahdisteluun epäillään osallistuneen useita ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Helsingin poliisi kertoi viime viikolla tutkivansa seitsemää seksuaalirikosta, joiden epäillään tapahtuneen uudenvuodenyönä julkisella paikalla Helsingin keskustassa. Maanantaina Koskenmäki-Karaharju kommentoi, että ilmoituksia on tullut tämän jälkeen vielä muutamia lisää.

Poliisilla on epäiltyjä joihinkin tapauksiin liittyen.

”Osissa jutuissa on sanottu, että tekijöitä olisi ollut useampia. Suoritamme tällä hetkellä kuumeisesti kuulusteluja ja yritämme saada tarkempaa näkemystä, mitä siellä on oikeasti tapahtunut”, Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Poliisi selvittää myös, linkittyvätkö epäillyt ahdistelut jollain tavalla toisiinsa. Ahdistelujen kerrotaan tapahtuneen Helsingin keskustassa, pääasiassa Senaatintorilla ja sen ympäristössä. Senaatintorilla järjestettiin uudenvuodenaattona Helsingin kaupungin uudenvuodenjuhla.

Pääosassa jutuista tutkintanimikkeenä on seksuaalinen ahdistelu tai pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Yhdellä tapauksella on vakavampi tutkintanimike: raiskauksen yritys.

Uudenvuodenyön tapahtumat ovat herättäneet runsaasti kuohuntaa niin Suomessa kuin Saksassakin. Kölnissä uudenvuodenyön vietto riistäytyi paikallisen poliisin mukaan käsistä, kun maahanmuuttajamiesten ryhmät ahdistelivat kymmeniä naisia. Helsingin poliisi puolestaan tiedotti tammikuun alussa estäneensä Kölnin kaltaisen tilanteen syntymisen Helsingissä.

Keskustelua on herättänyt viime aikoina myös Helsingin poliisin ja keskusrikospoliisin ristiriitainen viestintä Suomen ja Saksan tapauksiin liittyen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat