Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvola ja lastensuojelu saman katon alle Itäkeskuksessa

Helsingin ensimmäinen perhekeskus on määrä avata Itäkeskukseen jo puolentoista vuoden päästä

Kaupunki
 
Heidi Piiroinen
Perhekeskuksen idea on, että kaikki lasta ja perhettä tukevat palvelut neuvolasta puheterapiaan löytyvät saman katon alta.
Perhekeskuksen idea on, että kaikki lasta ja perhettä tukevat palvelut neuvolasta puheterapiaan löytyvät saman katon alta. Kuva: Heidi Piiroinen

Ensimmäinen uudenlainen perhekeskus on määrä avata Helsingin Itäkeskukseen kesäkuussa 2017. Perhekeskuspilotti perustetaan niin sanottuun poliisitaloon, joka sijaitsee osoitteessa Itäkatu 11.

Kyseessä on lapsille ja heidän perheilleen suunnattu palvelukeskus, jossa saman katon alta löytyvät esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvola, perhevalmennus, neuvolapsykologit sekä lastensuojelu. Näin samasta talosta löytyisivät sekä ennaltaehkäisevät että korjaavat palvelut.

Perhekeskukseen voidaan järjestää myös esimerkiksi päihde- tai mielenterveyspalveluita, jos perheen vanhemmat sellaisia tarvitsevat. Lisäksi tiloihin voidaan tuoda kolmannen sektorin tarjoamia palveluita.

Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa perhekeskuksen tarveselvityksestä ja hankesuunnitelmasta lausunnon kokouksessaan tiistaina.

Perhekeskuspilotin paikaksi valikoitui lopulta niin sanottu poliisitalo Itäkeskuksessa. Kaupunki vuokraa tilat Spondalta. Lähes 4 000 neliömetrin tilojen kokonaisvuokrakustannukset nousevat vuosittain yli miljoonaan euroon. Ennen käyttöönottoa tilat remontoidaan perhekeskukselle sopiviksi. Remontin on määrä alkaa kesällä.

Keskukseen on suunniteltu rakennettavan 70 vastaanottohuonetta ja 120 taustatyöskentelypistettä.

Vielä ei ole päätetty, miltä alueelta asiakkaat Itäkeskuksen uuteen perhekeskukseen tulevat. Tilakeskuksen mukaan perhekeskus pystyisi palvelemaan Vuosaarta lukuun ottamatta koko itäistä, jos palveluaikaa pidennettäisiin kello 20:een asti.

Ensimmäinen perhekeskus polkaisee käyntiin Helsingin massiivisen uudistuksen, jossa eri kohderyhmiä palvelemaan perustetaan omat palvelukeskuksensa. Vanhusten palvelut keskitetään monipuolisiin palvelukeskuksiin, terveyskeskukset ja monet sosiaalipalvelut puolestaan terveys- ja hyvinvointikeskuksiin, joita rakennetaan eri puolille Helsinkiä. Samalla luovutaan pienemmistä toimipisteistä, kuten neuvoloista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat