Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki pyrkii ratkaisemaan hoitojonot kasvattamatta budjettia – ”Pallo on nyt sosiaali- ja terveysvirastolla”

Helsingin kaupunginhallitus pyytää sosiaali- ja terveysvirastoa valmistelemaan toimintasuunnitelman, jonka avulla terveysasemien jonoja voitaisiin lyhentää kasvattamatta kaupungin budjettia.

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl
Asiakas jonotti Kallion terveysasemalle maaliskuussa 2014.
Asiakas jonotti Kallion terveysasemalle maaliskuussa 2014. Kuva: Trond H. Trosdahl

Helsingin kaupunginhallitus pyytää sosiaali- ja terveysvirastoa valmistelemaan toimintasuunnitelman, jonka avulla terveysasemien jonoja voitaisiin lyhentää kasvattamatta kaupungin budjettia. Tavoitteena on, että potilaat pääsisivät kiireettömään hoitoon kahdessa viikossa.

Päätöksen taustalla on kaupunginhallituksen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan erimielisyys siitä, kuka voi määritellä terveysasemille jonoja koskevia tavoitteita. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä budjetissa terveysasemien hoitojonojen hyväksytäväksi pituudeksi määritellään neljä viikkoa. Sosiaali- ja terveyslautakunta linjasi kuitenkin joulukuisessa kokouksessaan, ettei kaupungin tulisi hyväksyä yli kahden viikon terveysasemajonoja.

Nokkimisjärjestyksessä lautakuntia ylempänä oleva kaupunginhallitus muutti kuitenkin maanantain kokouksessaan sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä. Uusi kahden viikon sitova aikaraja olisi saattanut hallituksen mukaan johtaa budjetin ylityksiin. Siksi sitova aikaraja pidetään siis neljässä viikossa ja sosiaali- ja terveysvirastoa kannustetaan toiminnan tehostamiseen.

”Pallo on nyt sosiaali- ja terveysvirastolla. Toimintasuunnitelma tuodaan vielä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat