Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niipperin koulun sisäilmasta vaaditaan selvitystä Espoossa

Poliitikot haluavat tietää, riittävätkö korjaukset poistamaan koululaisten oireet.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen
Koulun jumppasalin tuolit on heitetty roskalavalle korjaustöiden yhteydessä.
Koulun jumppasalin tuolit on heitetty roskalavalle korjaustöiden yhteydessä. Kuva: Akseli Valmunen

Niipperi. Espoon poliitikot työnsivät maanantaina lusikkansa Niipperin koulun mahdollisesti homeiseen soppaan.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto vaati maanantaina kaupungilta pikaista selvitystä siitä, ovatko koulussa tehdyt korjaukset auttaneet koulun rakenteissa muhivaan kosteuteen ja mikrobeihin, muun muassa sädesieneen.

Ainakin 40 koulun henkilökunnasta ja oppilaista on saanut erilaisia oireita: näppylöitä, ripulia, hengityselinsairauksia sekä päänsärkyä. Koulurakennuksen epäillään aiheuttavan oireet, sillä osa vanhemmista on huomannut oireiden helpottuvan lomien aikana.

Koulun lattian alapohjasta sekä ulkoseinistä on löydetty muun muassa sädesientä. Espoon tilapalvelut on esittänyt parannuksena korjauksia, joista suurin osa tehtiin jo ennen joululomaa.

Tarkoitus on hankkia koulun tilasta Espoon ympäristöterveydenhuollon lausunto, kertoo jaoston puheenjohtaja Tiina Elo (vihr). Lisäksi Espoon tilapalvelut-liikelaitoksen tulisi tehdä arvio siitä, tarvitaanko koululle akuuttia väistötilaa ja minkälaiset ovat eri vaihtoehtojen kustannukset. Selvityksen rakennuksen kunnosta ja siitä, voiko siellä jatkaa opetusta, tulisi valmistua jaoston seuraavaan kokoukseen helmikuussa.

”Paras vaihtoehto olisi tietenkin se, että voimme todeta helmikuussa, että asia on mennyt eteenpäin. Ei kaikkiin päätöksiin tarvita meidän [luottamushenkilöiden] päätöstä.”

Myös Espoon opetuslautakunta on pyytämässä tilapalveluilta selvitystä koulun tilanteesta ensi viikolla.

”Siellä on tehty korjauksia, mutta oireet eivät näytä helpottavan. Täytyy pikaisesti selvittää, onko korjauksista ollut hyötyä ja kannattaako tällaista koulua lähteä ylipäätään korjaamaan”, Elo toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat