Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki pyrkii ratkaisemaan hoitojonot kasvattamatta budjettia – ”Pallo on nyt sosiaali- ja terveysvirastolla”

Helsingin kaupunginhallitus pyytää sosiaali- ja terveysvirastoa valmistelemaan toimintasuunnitelman, jonka avulla terveysasemien jonoja voitaisiin lyhentää kasvattamatta kaupungin budjettia.

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl
Asiakas jonotti Kallion terveysasemalle maaliskuussa 2014.
Asiakas jonotti Kallion terveysasemalle maaliskuussa 2014. Kuva: Trond H. Trosdahl

Helsingin kaupunginhallitus pyytää sosiaali- ja terveysvirastoa valmistelemaan toimintasuunnitelman, jonka avulla terveysasemien jonoja voitaisiin lyhentää kasvattamatta kaupungin budjettia. Tavoitteena on, että potilaat pääsisivät kiireettömään hoitoon kahdessa viikossa.

Päätöksen taustalla on kaupunginhallituksen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan erimielisyys siitä, kuka voi määritellä terveysasemien jonoja koskevia tavoitteita. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä budjetissa terveysasemien hoitojonojen hyväksyttäväksi pituudeksi määritellään neljä viikkoa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta linjasi joulukuussa, ettei kaupungin tulisi hyväksyä yli kahden viikon terveysasemajonoja. Nokkimisjärjestyksessä lautakuntia ylempänä oleva kaupunginhallitus muutti kuitenkin maanantain kokouksessaan sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä.

Uusi kahden viikon sitova aikaraja olisi saattanut hallituksen mukaan johtaa budjetin ylityksiin. Siksi sitova aikaraja pidetään siis neljässä viikossa. Lisäksi sosiaali- ja terveysvirastoa kannustetaan toiminnan tehostamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat