Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhukset muuttavat kirkkoon Helsingissä

Tyhjillään ollut Paloheinän kirkko avautuu hoitokotina helmikuussa.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Paloheinän kirkko muutettiin remontissa hoivakodiksi. Entinen kirkkosali on alueen asukkaiden käytössä ja esimerkiksi vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin.
Paloheinän kirkko muutettiin remontissa hoivakodiksi. Entinen kirkkosali on alueen asukkaiden käytössä ja esimerkiksi vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin. Kuva: Kimmo Räisänen

Paloheinän vanhaan kirkkoon tulee hoitokoti. Kirkko on seissyt käyttämättömänä vuodesta 2010. Purkamista suunniteltiin, mutta alueen asukkaat vastustivat kirkon purkamista.

”Sitten aloimme miettiä vaihtoehtoa kirkon säilyttämiseksi”, sanoo Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen.

”Kirkkoihin liittyy paljon muistoja ja kotiseuturakkautta. Siellä on menty vihille ja päästy ripille”, sanoo Heinonen.

”Kun kirkko muutetaan muuhun käyttötarkoitukseen, sen pitää palvella ympärillä olevaa yhdyskuntaa ja rakennuksen täytyy edelleen sopia edellisen käytön arvoihin. Sinne ei haluttu mitä tahansa.”

Perusteellisesti remontoituun kirkkorakennukseen avataan helmikuussa Hoitokoti Päiväkumpu. Rakennuksen kerhotiloihin on rakennettu neljä palveluasuntoa ja papin asunnon paikalle hoitokodin asuinhuoneita. Kirkon yhteyteen on tehty myös uudisrakennus.

Kirkkosali on yhä avoin alueen asukkaille. Se on nimetty monitoimitila Sointulaksi. Monitoimitilassa alkaa kevään aikana vanhusten päivätoiminta. ”Se on myös vuokrattavissa paikallisten käyttöön”, Heinonen vinkkaa.

Uusitussa rakennuksessa on avoimet ovet ensi viikon torstaina 28.1. kello 12–19.

Juhani Niiranen / HS
Paloheinän asukkaille oli tärkeää, että kirkkorakennusta ei pureta.
Paloheinän asukkaille oli tärkeää, että kirkkorakennusta ei pureta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat