Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori mies pyysi vanhukselta vettä – varasti puhelimen ja lompakon

Vanhuksien ei kannata avata oveaan tuntemattomille, varoittaa poliisi.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Uudellamaalla vellova vanhusten huijausvyyhti sai taas jatkoa maanantaina. Poliisi epäilee, että nuori mies harhautti vanhusta ja varasti häneltä lompakon ja puhelimen Helsingin Vartiokylässä.

Poliisin mukaan mies ilmaantui kerrostalossa asuvan vanhuksen ovelle iltapäivällä neljältä. Mies pyysi iäkkäältä naiselta vettä. Mies poistui asunnosta sillä välin, kun nainen oli keittiössä vettä hakemassa. Nainen huomasi sen jälkeen, että eteisessä olleet puhelin ja lompakko oli varastettu.

Poliisin mukaan Uudellamaalla on ollut viime aikoina taas useita vastaavia tapauksia, joissa vanhuksilta on huijattu omaisuutta harhauttamalla. Poliisi varoittaakin, että vanhuksien ei kannata avata oveaan tuntemattomille ja epäillyistä varkauksista pitää ilmoittaa poliisille.

Tyypillisiä tapoja petkuttaa on esimerkiksi esiintyminen jonain ihmisenä, jolla on järkevä syy tulla sisälle vanhuksen kotiin. Huijarit väittävät siis esimerkiksi olevansa putkimies, sosiaalityöntekijä, palotarkastaja tai jopa poliisi. Helsinkiläinen Sirkku Nyström kertoi loppuvuodesta Helsingin Sanomille toisesta tyypillisestä tekotavasta, jonka uhriksi hän välttyi joutumasta oveluutensa ansiosta: huijarit usein väittävät, että ikääntynyt olisi muka kolhinut jonkun autoa parkkipaikalla ja vaativat rahaa.

Poliisi on saanut aiemmin kiinni joukkioita, jotka ovat huijanneet ikääntyneitä. Uusia järjestelmällisesti toimivia rikollisia on kuitenkin tullut esiin paljon esimerkiksi viime vuonna.

Vanhusten tuoreen huijausvyyhdin tutkinta on keskitetty Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat