Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa alkaa jakaa lisää yli jäänyttä kouluruokaa – ”Ihmiset ovat kiitollisia”

Uusia kouluja jakamaan hävikkiruokaa muille kuin opiskelijoille

Kaupunki
 
Mika Ranta
Hävikkiruokaa on jaettu esimerkiksi Asukastila Tuulikontissa Havukoskella. Syksyllä 2014 otetussa kuvassa Marja Nji laittaa makaronilaatikkoa tarjolle.
Hävikkiruokaa on jaettu esimerkiksi Asukastila Tuulikontissa Havukoskella. Syksyllä 2014 otetussa kuvassa Marja Nji laittaa makaronilaatikkoa tarjolle. Kuva: Mika Ranta

Vantaalla aiempaa useampi oppilaitos alkaa toimittaa opiskelijoilta yli jäänyttä ruokaa ilmaiseksi sitä tarvitseville.

Aiemmin kouluruokaa on toimitettu eteenpäin esimerkiksi työttömien tiloihin Vantaan ammattiopisto Varian kolmesta toimipisteestä. Nyt samaa aletaan tehdä monitoimikeskus Lumon ja Ruusuvuoren koulun keittiöissä.

Ruokaa ei anneta keittiöstä suoraan yksittäisille ihmisille, vaan järjestöille, jotka huolehtivat sen jakelusta. Vantaan työttömät jakaa ruokaa tiloissaan Hiekkaharjussa, kaupungin asukastilat Tuulikontti ja Kafnetti Havukoskella ja Koivukylässä sekä R3-maahanmuuttajanuorten tuki ry Myyrmäessä.

Ruokailijoiden määrä vaihtelee päivittäin, mutta arviolta 150–200 ihmistä saa joka arkipäivä kerran vatsansa täyteen jakelun ansiosta.

”Saamme erittäin paljon hyvää palautetta. Ja ymmärtäähän sen, että ihmiset ovat kiitollisia, kun saavat eteensä ilmaista lämmintä ruokaa”, sanoo palveluesimies Hanna Kuisma. Kuisma on töissä kaupungin ja seurakuntayhtymän Yhteinen pöytä -hankkeessa, joka vastaa jakelusta.

Vantaan kouluruokailusta ison osan tekevästä Vantista kerrotaan, että ruuan antaminen eteenpäin on sujunut keittiöissä vaivattomasti. Yhteiseen pöytään alettiin lahjoittaa ruokaa elokuussa 2014. Joulukuuhun mennessä ruokaa on lahjoitettu noin 7 600 kiloa, jonka arvo on noin 50 000 euroa.

Yhteisen pöydän toiminnasta kouluruoka on vain pieni osa. Hävikkiruokaa haetaan myös kaupoista, koska Vantaalle on saatu tätä tarkoitusta varten suuri kylmävarasto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat