Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan Sanomat: Kaupungin urheiluyhtiö kustansi kalliita viinalaskuja ja matkoja

Vantaan kaupungin yhtiöstä tehty sisäinen tarkastus paljasti kosteita ravintolalaskuja, epäselviä sopimuksia ja omia palkankorotuksia

Kaupunki
 
SEPPO SOLMELA
Myyrmäen jalkapallostadion sijaitsee Myyrmäen urheilupuistossa.
Myyrmäen jalkapallostadion sijaitsee Myyrmäen urheilupuistossa. Kuva: SEPPO SOLMELA

Vantaan kaupungin urheiluyhtiöstä tehty sisäinen tarkastus paljasti tuhansien eurojen ravintolalaskuja, kalliita matkoja ja lukuisia epäselviä sopimuksia.

Sisäinen tarkastusraportti Myyrmäen urheilupuistoa hallinnoivan yhtiön, Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n toiminnasta, paljastaa lukuisia epäselvyyksiä yhtiön toiminnassa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

Vantaan Sanomien mukaan suurelta osin urheilujuniorien perheiltä kerättävillä maksuilla pyörivä yhtiö on maksanut useita Vantaan rakennusvalvonnan korkean virkamiehen venäläisvieraiden ravintolaskuja.

Tarkastusraportti paljastaa, että ravintolalaskuja on kymmenittäin ja lähes kaikissa laskuissa kaksi kolmasosaa oli alkoholitarjoilua.

Useimmat tarjoilulaskut ovat syntyneet HJK:n ja PK35:n jalkapallo- tai Jokerien jääkiekko-otteluiden yhteydessä.

Myös yhtiön hallituksen matkat Suomessa ja ulkomailla ovat aiheuttaneet kaupungin hallinnoimalle yhtiölle kymmenien tuhansien eurojen menot.

Salaiseksi määrätyn tarkastusraportin mukaan yhtiö ei ole kilpailuttanut kaikkia sopimuksiaan, eikä kaikkia sopimuksia edes löydy yhtiöstä. Yhtiössä on päätetty myös omavaltaisesti palkankorotuksista.

Myyrmäen urheiluhallien epäselvyydet etenivät syyteharkintaan syksyllä 2015. HS kertoi jo viime keväänä, että Vantaan kaupunki jätti poliisille tutkintapyynnön koskien Myyrmäen Urheilupuiston epäselvyyksiä.

Helsingin Sanomat kertoi vuosi sitten toisesta hämärän talouden tapauksesta Vantaalla. Tuolloin Vantaan kaupungin sisäinen tarkastus toi esiin satojentuhansien eurojen epäselvyydet koskien Kehäyhtiöiden toimintaa vuosina 2012–2014. Tämän johdosta kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd) teki tuolloin tutkintapyynnön poliisille. Tämän tapauksen poliisitutkinta on yhä kesken.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat