Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäinen sarjatuotantona valmistettu Artic saapui Helsinkiin – liikenteeseen raitiovaunu pääsee helmikuussa

Loput 39 raitiovaunua on määrä saada liikenteeseen kesään 2018 mennessä

Kaupunki
 
Juhani Niiranen
HKL esitteli Artic-raitiovaunuja helsinkiläisille elokuussa 2013.
HKL esitteli Artic-raitiovaunuja helsinkiläisille elokuussa 2013. Kuva: Juhani Niiranen

Ensimmäinen varsinainen Artic-raitiovaunu on saapunut Helsinkiin. Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on tilannut yhteensä 40 sarjatuotantona valmistettua raitiovaunua, joista ensimmäinen saadaan liikenteeseen helmikuussa. Sen on määrä ajaa kaikkia reittejä.

Kaksi esisarjan vaunua tulivat koekäyttöön vuonna 2013, ja HKL:n mukaan niistä saadut kokemukset ovat myönteisiä. Vaunujen suunnittelussa huomioitiin Helsingin raitiotieverkon ominaisuudet ja ilmasto.

Artic-vaunun saapumisesta kertovassa tiedotteessa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski toteaa, että Helsingin tulevaisuuden kasvu tukeutuu raitiotieliikenteeseen, kuten esimerkiksi Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa.

”Artic-raitiovaunu helsinkiläisiin haasteellisiin olosuhteisiin suunniteltuna, energiatehokkaana ja käyttökustannuksiltaan edullisena antaa hyvät edellytykset kaupungin kehittymissuunnitelmien toteutumiselle”, Lehmuskoski sanoo tiedotteessa.

Sarjatuotantovaunuja toimitetaan Helsinkiin kolmen viikon välein. Tavoitteena on, että kaikki Artic-raitiovaunut olisi saatu Helsinkiin kesään 2018 mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat