Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelastuslaitos varoittaa jalankulkijoita katoilta putoavasta lumesta

Kaupunki
 
Antti Hämäläinen
Katolta putoava lumi ja jää voivat aiheuttaa ihmisille vammoja ja omaisuudelle vahinkoja.
Katolta putoava lumi ja jää voivat aiheuttaa ihmisille vammoja ja omaisuudelle vahinkoja. Kuva: Antti Hämäläinen

Helsingissä kadulla liikkuvien on nyt syytä varoa katoilta putoavaa lunta, varoittaa Helsingin pelastuslaitos. Nopean lauhtumisen ja maanantaisen lumisateen vuoksi lumimassat voivat pudota katolta nopeasti, suurina ja painavina massoina, pelastuslaitos varoittaa tiedotteessaan.

Putoavan lumen seassa voi olla jäätä. Niinpä alas rojahtava lumi ja jää voivat aiheuttaa ihmisille vammoja ja omaisuudelle vahinkoja.

Pelastuslaitos patistaa kiinteistöjä ja kiinteistönhuoltoa asettamaan esimerkiksi opastavia puomeja, jotteivät ihmiset kävele vaarallisille alueille. Ihmisille on syytä tiedottaa uhasta myös varoituksin.

Ulkona liikkuessaan ihmisten kannattaa pitää mielessä putoavan lumen aiheuttamat riskit ja välttää oma-aloitteisesti vaaranpaikkoja. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa on havaittu, että katolta on rojahtanut vaarallisia määriä lunta.

Pelastuslaitoksen tiedossa ei kuitenkaan vielä sunnuntaina illansuussa ollut tapauksia, joissa katolta pudonnut lumi olisi aiheuttanut vammoja ihmisille tai vahingoittanut omaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat