Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo ei halua toteuttaa sotea maakuntajaon mukaan

Espoon mielestä itsehallintoalueiden tavoitteet on suurissa kaupungeissa jo saavutettu.

Kaupunki
 

Espoolle ei käy sosiaali- ja terveyspalvelujen vastuunjako nykyisen maakuntajaon mukaan.

Suurten kaupunkien näkökulmasta itsehallintoalueille asetetut tavoitteet on jo suurelta osin saavutettu, Espoossa ajatellaan.

”Espoon kaupunki on asukasluvultaan suurempi kuin kolmetoista ehdotetuista itsehallintoalueista” kaupungin lausunnossa todetaan. Valtuusto siunasi maanantaina Espoon lausunnon hallituksen esitykseen soten aluejaoksi.

Espoo pitää jakoa hyvänä pienten kuntien ja alueiden osalta, mutta se ei espoolaispoliitikkojen mukaan sovellu metropolialueelle lainkaan.

Espoon valtuusto oli näistä perusnäkemyksistä hyvin yksimielinen. Esitys itsehallintoalueista nähtiin lähinnä keskustalaisena maaseutupolitiikkana ja hallitus kyvyttömänä ymmärtämään metropolialueen erityisyyttä.

”Tähän asti Suomi on siirtynyt kaupunkikeskuksiin, nyt se alkaa rakentaa uudelleen maaseutukeskuksia”, Antero Laukkanen (kd) huomautti.

Uudistuksen rahoitus synnytti sekin paljon puhetta Espoon valtuustossa.

”Tässä on tapahtumassa mielenkiintoinen nurkkaan maalaus tämän rahoituksen osalta. Eikä se näyttäisi tehostavan terveydenhuoltoa mitenkään”, sanoi Jouni J. Särkijärvi (kok).

Perussuomalaiset olisivat halunneet muuttaa lausuntoa siten, että pääkaupunkiseutua koskevat ratkaisut tehdään kuntien välisellä sopimuksella.

Ehdotusta ei hyväksytty. Espoo on ollut jatkuvasti Helsingin kaappausyritysten kohteena, muotoili Kurt Byman (ps).

”Tämän esityksen myötä hylkäämme mahdollisuuden säilyä sellaisena kuin olemme.”

Nykyisestä hallituksesta sekä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) että ulkoministeri Timo Soini (ps) ovat molemmat espoolaisia. Soini on toiminut kaupunginvaltuutettuna jo useiden vuosien ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat