Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa ei kerro koulujen kunnosta suurelle yleisölle – asianosaisille tiedot homeongelmista

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Havukosken koulu sisäilmaremontin jälkeen.
Havukosken koulu sisäilmaremontin jälkeen. Kuva: Mika Ranta / HS

Päiväkotien ja koulujen kuntotietojen tarjoaminen suurelle yleisölle on Vantaan kaupungin tilakeskuksen mukaan liian työlästä.

Vastauksessaan valtuuston enemmistön aloitteeseen tilakeskus kehottaa odottamaan ensi vuoteen, jolloin ainakin osa kaupungin kiinteistöjen tiedoista saadaan uuteen nykyistä ketterämpään järjestelmään.

34 valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa oli vedottu siihen, että kuntalaiset ovat huolissaan etenkin koulujen terveellisyydestä. Jotta tilakeskuksen ei tarvitsisi vastata yksittäisiin tietokyselyihin, kaupungin sivuilla voisi olla kaikille avoin tietokanta.

”Tilakeskus laatii kuitenkin huolellisia tiedotteita esimiehilleen, ja koulut tiedottavat perheille Wilma-viestien kautta. Eikö näitä olisi yksinkertaista laittaa nettiin”, kyseli aloitteen virittäjä valtuutettu Sirpa Kauppinen (vihr).

Tilakeskuksen mukaan selvitysten ja raporttien tallentaminen jopa luottamushenkilöiden keskinäiselle verkkosivustolle on osoittautunut hankalaksi. Ensimmäisen päivityksen jälkeen uusia tietoja ei ole sinne Kauppisen mukaan laitettu.

”Käytäntö on myös osoittanut, että asiakirjoissa olevaa tietoa tulkitaan väärin”, tilakeskus summaa kirjallisessa vastauksessaan.

Jukka Hako (sd) tähdensi, että kuntoraporttien saatavuus verkossa olisi suotavaa siinä määrin kuin tilakeskus niitä pystyy verkkoon laittamaan.

Tilakeskus on lausuntonsa mukaan pitänyt järkevämpänä, että yksittäisen koulun tai päiväkodin käyttäjät saavat tästä nimenomaisesta kiinteistöstä mahdollisimman kattavat tiedot.

Sisäilmaongelmia on viime vuosina korjattu Vantaalla monissa kouluissa muun muassa Havukosken, Kanniston, Hämeenkylän ja Kartanonkosken kouluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat