Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan asema avattiin vasta vuosi sitten: nyt katosta vuotavaa vettä kerätään ämpäreihin

”Arkkitehdit ovat sitä mieltä, että se on hyvä yhdistelmä”

Kaupunki
 

Tikkurila. Tikkurilan uuden asemarakennuksen katto vuotaa. Vettä estetään kerääntymästä lattioille vuotopaikkojen kohdille laitetuilla ämpäreillä.

Aseman katto vuotaa, sillä se on tehty huonosti Suomen ilmastoon sopivista kattomateriaaleista: metallista ja lasista, kertoo talotekniikan isännöitsijä Juha Sarkkinen Etelä-Suomen rataisännöinnistä.

”Se on vuotanut alusta asti. Lasi ja metalli ovat Suomen ilmastossa sellainen yhdistelmä, että varmasti vuotaa. Arkkitehdit ovat kuitenkin sitä mieltä, että se on hyvä yhdistelmä”, Sarkkinen sanoo. ”Metalli elää lämpötilojen mukaan, mutta lasi pysyy koko ajan samanlaisena. Ja vesihän on sellainen, että se tulee läpi mistä tahansa.”

Tikkurilan asemarakennus on noin vuoden vanha. Sitä on Sarkkisen mukaan tiivistetty jo monta kertaa.

Katon vuotokohdista ei ole Sarkkisen mukaan muuta haittaa kuin epämukavuus. Veden valuminen katosta asematiloihin ei aiheuta kattorakenteiden haurastumista eikä kosteus keräänny mihinkään.

”Nyt on jäätä siellä katolla, niin se tiivistää sitä uusista paikoista ja saa veden taas uusista paikoista.” Veden tippuminen asemalle on Sarkkisen mukaan vähäistä.

Katosta yritetään kuitenkin tehdä vesitiivis. Se voi olla kuitenkin olla vaikeaa.

”Niin se urakoitsija on sanonut, että sen saa tiiviiksi. Lentokenttääkin on yritetty 20 vuotta saada vesitiiviiksi, mutta aina se vaan vuotaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat