Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ambulanssiasema aloittaa Medi-Helin vanhassa tukikohdassa Vantaalla

Vantaan keskiosien ensihoito tehostuu, kun uusi ambulanssitukikohta aloittaa helmikuussa.

Kaupunki
 
Tor Wennström / Lehtikuva
Medi-Helin lääkärihelikopteri Helsinki-Vantaan lentokonehallissa vuonna 1997.
Medi-Helin lääkärihelikopteri Helsinki-Vantaan lentokonehallissa vuonna 1997. Kuva: Tor Wennström / Lehtikuva

Ruskeasanta

Kansalaiskeräyksellä perustettu lääkärihelikopteri Medi-Helin vanha tukikohta Vantaan Ruskeasannassa palaa takaisin kansalaisten palvelukseen helmikuussa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sijoittaa Ruskeasantaan yhden ambulanssin miehistöineen. Ambulanssiasema toimii joka päivä kello 8–23 välisenä aikana.

”Henkilökunnan rekrytointi alkoi tammikuussa, joten ambulanssiyksikkö on toiminnassa ensi kuussa”, arvioi pelastusjohtaja Pekka Vänskä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Uudellamaalla toimineen Medi-Helin Vantaan tukikohta valmistui kesällä vuonna 2009. Se ennätti palvella Medi-Heliä vain vuoden 2011 loppuun saakka.

Silloin lääkärihelikopteritoiminnasta otti vastuun koko valtakunnassa Finnhems. Finnhems vuokrasi omat toimitilat lentokentän paloasemalta.

”Meidän toiminnallemme tämä tukikohta on suoranainen aarre. Se täydentää ensihoitoa nimenomaan keskisellä Vantaalla”, Vänskä sanoo.

Ruskeasantaan on tarkoitus perustaa myös suuronnettomuusasema vapaaehtoiselle kansalaistoiminnalle. Sopimuspalokuntalaisia ja pelastuspalveluun osallistuvia kansalaisia koulutetaan jatkossa Ruskeasannassa. Tukikohdassa on myös tilaa pelastustoiminnan varusteille ja varakalustolle.

Vänskän arvion mukaan suuronnettomuudeksi luokiteltavia tapauksia on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminta-alueella hyvin harvoin, noin joka kolmas vuosi. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen vastuulla on Vantaan ja seitsemän keskiuusmaalaisen kunnan pelastustoiminta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat