Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion miljoonat Raide-Jokerille yllättivät Helsingin: ”Aikataulu on nopea, mutta suunnittelukin on jo pitkällä”

Kaupunki
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tieto valtion osallistumisesta Raide-Jokerin rahoitukseen yllätti iloisesti Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen (vihr).

”Uskon, että koko seudulla ollaan iloisia siitä, että valtio tulee poikittaista Raide-Jokeria, joka parantaa joukkoliikenneyhteyksiä ja helpottaa työssä käyvien ihmisten sekä eri oppilaitoksissa opiskelevien arkea”, Sinnemäki sanoo.

”Päätös kertoo siitä, että hallitus arvostaa seudulla asuvia ihmisiä”, hän lisää.

Samalla asuntopolitiikasta vastaavan ministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) lupaus 83 miljoonan euron avustuksesta jatkaa Sinnemäen mielestä hyvin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) aiesopimusten hyvää historiaa.

Tiilikainen kertoi keskiviikkona, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen muutkin puolueet kannattavat rahoituksen antamista Valtion asuntorahastosta (VAR) Raide-Jokerille.

Uusi raideyhteys on Sinnemäen mukaan Tiilikaisen vaatimaa hyvää ilmastopolitiikka, koska se hyvin todennäköisesti lisää väen siirtymistä joukkoliikenteen käyttäjiksi. ”Yhteys myös vaikuttaa ilmanlaatuun.”

Valtion miljoonat tulevat käyttöön vuosina 2017–2019. ”Aikataulu on nopea, mutta suunnittelukin on jo pitkällä.”

Helsingissä päättäjät suhtautuvat Raide-Jokeriin myönteisesti. Sinnemäki uskoo, että poliittiset päätökset saadaan aikaan vielä tänä vuonna.

Tiilikaisen haasteen puurakentamisesta Sinnemäki ottaa vastaan rauhallisin mielin. Kaupunki itse on rakennuttanut puuasuintaloja Pukinmäkeen. Jätkäsaareen on tulossa kokonainen puukortteli ja myös Honkasuolle on myös tulossa puisia asuinrakennuksia.

”Me voimme kyllä panna kaavamääräyksiin puurakentamista. Voimme nojata KHO:n päätökseen, jonka mukaan kaavassa voidaan vaatia puisia rakennuksia”, Sinnemäki kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat