Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair ja laivayhtiöt tukevat Guggenheimin museohanketta miljoonalla eurolla

Kaupunki
 
Guggenheim-säätiön havainnekuva
Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin ”Majakka” kesäkuussa 2015.
Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin ”Majakka” kesäkuussa 2015. Kuva: Guggenheim-säätiön havainnekuva

Guggenheim Helsinki-hanketta lähtevät nyt tukemaan Finnair, Eckerö Line, Tallink Silja, Viking Line sekä Helsingin taksit. Yritykset sijoittavat yhteensä yli miljoona euroa uuden taidemuseon saamiseksi Helsinkiin.

Aiemmin kesäkuussa 2015 hotelli- ja ravintola-ala antoi hankkeelle 2,8 miljoonaa euroa.

Yksityistä rahaa kerätään, jotta mahdollisen museon 20 vuotta voimassa oleva lisenssi pystytään rahoittamaan yksityisellä rahalla.

Guggenheim Helsingin tukisäätiö on kerännyt hallituksen puheenjohtaja Ari Lahden mukaan lisenssin vaatimasta 28 miljoonasta on reilut kaksi kolmasosaa.

Lento- ja laivayhtiöt uskovat, että museo toisi lisää kansainvälistä turismia ja kasvattaisi matkailualaa ja loisi uusia työpaikkoja.

”Suomi on merkittävä solmukohta Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä. Tavoitteena on lisätä tätä matkustajavirtaa entistä aktiivisemmin kehittämällä stop over-tuotteita. Guggenheim Helsinki tukee tätä hyvin”, sanoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen.

”Suomi saisi museon avulla kansainvälistä mainosta ja näkyvyyttä”, lisää Helsinki Taksin toiminnanjohtaja Anssi Roitto.

Uusi museo voisi pysäyttää aasialaisia turisteja päiväksi tai pariksi pääkaupunkiseudulle. ”Tämä tietäisi meille paljon kyytejä”, Roitto kertoo.

Hotelliala on jo varautunut turistien tuloon, sillä pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt laaja hotellien rakentamisboomi.

Rakenteilla ja suunnitteilla on 600-700 miljoonan investoinnit vuoteen 2020 mennessä. Määrä on ennennäkemättömän suuri kuvaa toimitusjohtaja Timo Lappi Matkailu- ja Ravintolapalvelut Marasta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Guggenheim-museo toisi Helsinkiin vuosittain liki 130 000 turistia nykyistä enemmän.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm arvioi, että museo voisi luoda suoraan ja välillisesti lähes 400 uutta työpaikkaa.

Museon houkuttelemien turistien hän arvioi käyttävän Helsingissä noin 36-45 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat