Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailija syyttää uutta ResQ-ruokapalvelua ideavarkaudesta – ”Markkinatalouteen kuuluu terve kilpailu”, toimitusjohtaja vastaa

Palvelun avautuminen sai aikaan sanaharkan ResQ:n ja toisen viime vuonna perustetun yrityksen Bytebuffetin välille.

Kaupunki
 
Ruokaa Helsingissä välittävä ResQ avasi verkkosivunsa tällä viikolla.
Ruokaa Helsingissä välittävä ResQ avasi verkkosivunsa tällä viikolla.

Hävikkiruoan myymisestä Helsingissä on syntynyt kipakka kiista kahden nuoren yrityksen välille.

Torstaina Helsingissä avautui palvelu nimeltä ResQ, jonka kautta ravintolat myyvät lähialueella liikkuville lounasruokaa. Annoksia välitetään verkkosovelluksen kautta iltapäivisin, ja tarkoituksena on vähentää ruoan hävikkiä.

Palvelun avautuminen sai aikaan sanaharkan ResQ:n ja toisen viime vuonna perustetun yrityksen Bytebuffetin välille.

Kyse on siitä, että ResQ:n perustaja ja yhtiön toimitusjohtaja Tuure Parkkinen kehitti samanlaista verkkopalvelua Bytebuffetille viime vuonna.

Parkkinen kertoi blogissaan, että hänen oli määrä työskennellä Bytebuffetin toimitusjohtajana. Hän sai kuitenkin potkut, jotka Parkkisen mukaan johtuivat luottamuspulasta.

Parkkinen kertoo, että pesti oli niin lyhyt, että toimitusjohtajasopimus jäi allekirjoittamatta, ja hänen pestinsä Bytebuffetissa muutettiin konsultointiprojektiksi.

Tämä tarkoitti Parkkisen mukaan myös sitä, että mitkään salassapito- tai kilpailukieltosopimukset eivät olleet voimassa.

Parkkinen rakensi nopeasti parissa kuukaudessa pienen tiimin kanssa oman palvelun, joka muistuttaa paljon Bytebuffetin kehittämää palvelua.

Kun ResQ tuli julki, Bytebuffetin hallituksen puheenjohtaja Niko Vähäkuopus kertoi verkkolehti Arctic Startupille, että Parkkinen on anastanut bisnessalaisuuksia entiseltä työnantajaltaan.

Parkkinen kehitti Bytebuffetissa Lunchie-nimistä palvelua, jota ei ole vielä julkistettu.

”Parkkinen varasti idean, jonka parissa hän työskenteli, mallit ja jopa tekstejä, joita hän käyttää ResQ:n verkkosivuilla”, Vähäkuopus kertoi lehdelle.

Parkkinen oli Bytebuffetille työskennellessään ottanut yhteyttä useisiin ravintoloihin keskustellakseen uudesta palvelusta.

Kallion Sävelen ravintolapäällikkö Jyrki Määttänen kertoi Arctic Startupille, ettei hän ollut huomannut yrityksen vaihtuneen kesken keskustelujen.

Kallion Sävel päätti lehden mukaan vetäytyä ResQ-palvelusta. Ravintolaa ei enää näy ResQ:n verkkosivuilla.

Parkkinen myöntää, että ResQ:n idea on peräisin Bytebuffetilta, mutta konsepti ei ole hänen mielestään ainutlaatuinen.

”Toimivaan markkinatalouteen kuuluu terve kilpailu, eli vaihtoehtojen tarjoaminen asiakkaille, varsinkin silloin, kun kokee toisten tekevän jotain asioita huonosti”, Parkkinen kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat