Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkipoliitikot haluavat kiirehtiä Helsingin asuntorakentamista

Tulevalle neljävuotis­kaudelle ohjelma­luonnoksen laatinut kaupunginkanslia ehdottaa 5 500 asunnon vuositahtia.

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl
Helsinki tarvitsee kipeästi uusia asuntoja.
Helsinki tarvitsee kipeästi uusia asuntoja. Kuva: Trond H. Trosdahl

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta alkaa tiistaina pohtia sitä, kuinka paljon asuntoja Helsingin pitäisi tulevana neljänä vuotena rakentaa.

Helsinki laatii parhaillaan uutta asumisen ja maankäytön toteutusohjelmaa, joka määrittelee asuntorakentamisen suuntaviivat tuleviksi neljäksi vuodeksi.

Edellisessä ohjelmassa vuosittaiseksi asuntotuotantotavoitteeksi määriteltiin 5 000 asuntoa vuodessa. Tulevalle neljävuotiskaudelle ohjelmaluonnoksen laatinut kaupunginkanslia ehdottaa 5 500 asunnon vuositahtia.

Suurimmissa poliittisissa puolueissa tätä pidetään liian alhaisena. Sdp määrittelee sopivaksi tavoitteeksi 7 000 asuntoa vuodessa. Kokoomuksessa ja vihreissä ei olla vielä neuvoteltu tarkoista tavoitteista, mutta molempien puolueiden valtuustoryhmien puheenjohtajat pitävät 5 500 asunnon tavoitetta alhaisena.

Helsingin asuntotuotanto ei ole pysynyt kaupungin väkiluvun kasvun vauhdissa, joten asuntojen hinnat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet rakettimaisesti varsinkin Helsingin kantakaupungissa.

Vihreiden Osmo Soininvaara on väläytellyt jopa 10 000 asunnon vuositavoitetta.

”Ei kuitenkaan riitä, että nostamme asuntotuotantotavoitetta. Meidän pitää myös varmistaa, että asuntoja saadaan oikeasti rakennettua”, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs sanoo.

Helsinki neuvottelee parhaillaan myös valtion kanssa solmittavasta MAL-sopimuksesta. Sopimuksessa valtio sitoutuu tukemaan kuntien liikennehankkeita asuntotuotannon vastineeksi.

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että Helsingin kantakaupungissa asuntojen hinnat ovat nousseet kymmenessä vuodessa jopa 80 prosenttia. HS:n interaktiivinen kartta näyttää, millaista asuntojen hintakehitys on ollut eri alueilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat