Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viking XPRS -aluksen peräkannen ongelmat jatkuvat

Matkustajat kulkevat autokannen kautta keskiviikkoon asti

Kaupunki
 
Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
Tallinna -reitillä liikennöivä Viking XPRS -alus saapui Helsingin Katajanokan laituriin 21. tammikuuta 2016.
Tallinna -reitillä liikennöivä Viking XPRS -alus saapui Helsingin Katajanokan laituriin 21. tammikuuta 2016. Kuva: Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Viking Line ei ole pystynyt ratkaisemaan Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevan Viking XPRS -aluksen peräkannen ongelmia viikonlopun aikana.

Laivan hydrauliikkavika paljastui lauantaina, kun peräkannen ovia ei saatu auki. Alus jouduttiin kääntämään toisin päin laiturissa, jotta autot pääsivät ajamaan ulos keulaportin kautta.

Uudet matkustajat kulkivat laivaan keulaportin ja autokannen kautta. Lähtö Helsingistä viivästyi parilla tunnilla.

Sama vika haittasi sunnuntaiaamun matkustajia, kun laiva palasi Helsinkiin. Matkustaja Toni Ohvon mukaan tiedotus laivalla oli melko niukkaa. Matkustajille kerrottiin vain, että kulku oli teknisistä syistä kolmannen kannen kautta.

”Meille kerrottiin ensin, että päästäisiin pois kuudennen ja seitsemännen kannen kautta. Sitten kuulutettiin, että pitääkin mennä kolmannelle kannelle”, kertoo Ohvo.

Matkustajat pakkautuivat ahtaaseen tilaan ennen kuin henkilökunta opasti heidät autokannen kautta ulos. Rahti ja henkilöautot olivat ensin ajaneet pois autokannelta.

Myös sunnuntaisen päiväristeilyn matkustajat joutuivat kulkemaan laivaan autokannen kautta.

Laivayhtiön tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo, että hydraulinen vika saadaan korjattua keskiviikkoon mennessä, kunhan tarvittavat osat saadaan paikalle.

”Kun peräkansi ei ole käytössä, sekä autot että matkustajat kulkevat keulaportin kautta. Tallinnan päässä vastaavaa ongelmaa ei ole, koska lastaus tapahtuu muutenkin keulaportin kautta”, Grönlund sanoo.

Laiva on Grönlundin mukaan täysin merikelpoinen ja turvallinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat