Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomiokirkon kryptan viikon toiminnot siirrettiin vesivahingon alta – jatko selviää tiistaina

Kirkkoa on maanantaina puhdistettu, kuivattu ja tutkittu

Kaupunki
 
Vesi suihkusi alas Tuomiokirkon portaita
Vesi suihkusi alas Tuomiokirkon portaita
Putkirikko aiheutti laajan vesivahingon Helsingin Tuomiokirkossa myöhään perjantaina. Portaita syöksynyttä vesisuihkua kuvattiin "suihkulähteeksi". Video on lukijan kuvaama. Kuvaus: Stefan Thesslund.

Helsingin Tuomiokirkossa perjantaina sattuneen vesivahingon seurauksia selviteltiin vielä maanantaina.

Tuomiokirkkoseurakunnan pääsuntio Petri Oittinen kertoo, että kirkko täyttyi aamuseitsemältä ihmisistä, jotka korjasivat sprinkleriputken vauriota ja tutkivat vesivahingon seurauksia.

”Kysymys on lähinnä se, minkälaista vahinkoa vesi on aiheuttanut rakenteisiin ja millaista korjausta ne vaativat”, Oittinen kertoo.

Tiistaina kello 10 aamulla kokoontuu työryhmä, jossa tilanne arvioidaan tänään saadun tiedon perusteella. Oittinen menee kokoontumiseen kirkon käyttäjien edustajana.

Tämän viikon ajan krypta on täysin poissa käytöstä, mutta kirkkosalia käytetään normaalisti.

Yksi tiistain konsertti siirtyi kirkkosaliin. Yleensä kryptassa pidetyt rukoushetket siirtyvät myös kirkon tai tapulin puolelle. Osa tapahtumista on myös jouduttu peruuttamaan.

”Muita päätöksiä ei vielä ole tehty. Katsotaan tiistaina, millä aikajänteellä tapahtumia aletaan peruutella ja siirrellä”, Oittinen sanoo.

Kun sprinkleriputki perjantai-iltana rikkoutui, kirkkosalissa oli vettä pahimmillaan muutama sentti. Vesi virtasi myös ulos – portaita pitkin alas Senaatintorille.

Arvokkain irtaimisto, kuten urut ja muut musiikki-instrumentit, eivät kuitenkaan vaurioituneet vesivahingossa.

Vesivahinko aiheutti vakavia vaurioita Helsingin tuomiokirkolle
Vesivahinko aiheutti vakavia vaurioita Helsingin tuomiokirkolle
Sprinkleriputken rikkoutuminen aiheutti vakavan vesivahingon Helsingin tuomiokirkossa perjantaina illalla kello kymmenen jälkeen. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kirkkorakennukseen valui kuutioittain vettä. Kirkon henkilökunta selvittelee parhaillaan vahinkojen laajuutta. Video: Lari Malmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat