Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesivahingoista kärsinyt Tuomiokirkko pysyy kiinni viikon – krypta on altis sähköiskuille ja tulipalolle

Kirkkosalissa joudutaan avaamaan lattiaa ja kryptassa tekemään sähkötöitä.

Kaupunki
 
Vesi suihkusi alas Tuomiokirkon portaita
Vesi suihkusi alas Tuomiokirkon portaita
Putkirikko aiheutti laajan vesivahingon Helsingin Tuomiokirkossa myöhään perjantaina. Portaita syöksynyttä vesisuihkua kuvattiin "suihkulähteeksi". Video on lukijan kuvaama. Kuvaus: Stefan Thesslund.

Helsingin tuomiokirkko on kuivaustöiden takia kiinni noin viikon.

Kirkossa tapahtui perjantaina suuri vesivahinko, jossa kastui erityisesti krypta. Kirkko menee kiinni keskiviikkona valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksen jälkeen kello kahdelta.

Krypta pysyy suljettuna näillä näkymin koko helmikuun. Kyse on kirkon mukaan ennen kaikkea turvallisuudesta: koska vesi levisi sähköjohtoihin ja -laitteisiin, krypta on altis oikosululle, sähköiskuille ja tulipalolle.

”Viikonlopun tilaisuudet vietetään kirkkosalissa, mutta muut tilaisuudet kirkkosalista joko perutaan tai siirretään muualle kirkon ollessa suljettuna”, sanoo pääsuntio Petri Oittinen kirkon tiedotteessa.

Kirkkosalissa joudutaan avaamaan lattia joistain kohdista sen selvittämiseksi, millainen eriste välipohjassa on. Kryptassa taas on tehtävä kuivaamisen lisäksi sähkötöitä. Vielä ei tiedetä, paljonko korjaustyöt maksavat.

Kirkko kertoo päättävänsä kirkkosalin ja kryptan jatkotoimista ensi viikon keskiviikkona. Kryptaan varatut lähiaikojen tilaisuudet on siirretty Tuomiokirkon muihin tiloihin ja yksi valokuvanäyttely on peruutettu.

Vesivahinko aiheutti vakavia vaurioita Helsingin tuomiokirkolle
Vesivahinko aiheutti vakavia vaurioita Helsingin tuomiokirkolle
Sprinkleriputken rikkoutuminen aiheutti vakavan vesivahingon Helsingin tuomiokirkossa perjantaina illalla kello kymmenen jälkeen. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kirkkorakennukseen valui kuutioittain vettä. Kirkon henkilökunta selvittelee parhaillaan vahinkojen laajuutta. Video: Lari Malmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat