Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveystarkastajat: Espoolainen Niipperin koulu on terveydelle haitallinen

Terveystarkastajat tekivät Niipperiin tarkastuksen tammikuun lopussa, sen jälkeen kun HS uutisoi koulun sisäilmaongelmista.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen
Espoolaisen Niipperin koulun pahat sisäilmaongelmat saavat oppilaita siirtymään muihin kouluihin ja jopa kotiopetukseen.
Espoolaisen Niipperin koulun pahat sisäilmaongelmat saavat oppilaita siirtymään muihin kouluihin ja jopa kotiopetukseen. Kuva: Akseli Valmunen

Espoon terveystarkastajien mielestä espoolaisen Niipperin koulun tilat ovat terveydelle haitallisia.

Helsingin Sanomat kertoi 18.1. Niipperin koulun seinistä löytyneestä sädesienestä, joka aiheuttaa sisäilmaongelmia ja oireita osalle koulun oppilaista ja henkilökunnasta.

Välittömästi tämän jälkeen Espoon seudun ympäristöterveys teki Niipperin koulussa tarkastukset 21.1. ja 28.1.

Espoon seudun ympäristöterveys tiedotti tiistaina 1.2. antamaansa lausuntoon pohjautuen, että ”tarkastusten, saatujen tietojen ja asiakirjojen perusteella olosuhteet koulurakennuksessa ovat sellaiset, että niistä voi aiheutua terveydensuojelulain tarkoittamaa terveyshaittaa käyttäjille”.

Valvontayksikön päällikkö Kaisa Hemminki Espoon seudun ympäristöterveydestä on käynyt Niipperin koulun tiloissa kerran (28.1.).

”Ilma ei ollut raikas, eikä hyvä”, Hemminki sanoo.

Tehdyssä tarkastuksessa koulurakennuksessa oli aistittavissa poikkeava, tunkkainen haju ja joissakin tiloissa oli paikoin selkeä maakellarin haju.

Terveystarkastajat kehottavat kiinteistön omistajaa viipymättä ryhtymään toimenpiteisiin terveyshaittaa aiheuttavien tekijöiden vähentämiseksi ja poistamiseksi sekä tilojen ilmanlaadun parantamiseksi.

”Toimenpiteisiin on syytä ryhtyä, mutta paniikkiin ei syytä ole”, Hemminki sanoi.

Etsitäänkö oppilaille ja henkilökunnalle korvaavat tilat vai paranevatko olot korjauksilla?

”Teemme nyt koko ajan sivistystoimen kanssa selvitystyötä, että mitä tapahtuu. Tämän viikon aikana asiasta päätetään”, kertoo Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen.

Parhaillaan koulussa on meneillään korjaukset, jotka on aloitettu tammikuussa 2015.

Tarkastuksessa ilmeni, että rakenteissa oli edelleen epätiiviyttä niin, että rakenteet olivat alttiina kosteusrasitukselle. Kosteusvaurioituneita rakenteita oli vielä vaihtamatta. Myös ilmanvaihdossa havaittiin monissa tiloissa puutteita, vaikka ilmanvaihdon säätö- ja huoltotyöt oli tehty.

Lausunnon mukaan viipymättä tehtäviä toimenpiteitä voisivat olla muun muassa rakenneilmavuotojen vähentäminen esimerkiksi tiivistämällä rakenteita ja mineraalivillalähteiden korjaaminen.

Niipperin koulun oppilaat joutuvat joka tapauksessa väistötiloihin ensi syksynä kun koulun kattoristikot uusitaan. Nyt pohditaan, aikaistuuko väistötiloihin siirtyminen vai saadaanko tilat terveydelle turvallisiksi kevätlukukauden ajaksi. Niipperin koulun tilanteesta tiedotetaan lisää tämän viikon aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat