Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosaareen esitetään neljää peruskoulua nykyisen kahdeksan sijaan

Kaupunki
 
Olli Häkämies
Kallahden ala-aste, Vuosaari.
Kallahden ala-aste, Vuosaari. Kuva: Olli Häkämies

Vuosaaressa on tulevaisuudessa todennäköisesti neljä koulua nykyisen kahdeksan sijaan. Helsingin opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto esitti tiistaina kokouksessaan Vuosaaren alueelle neljää yhtenäistä peruskoulua 1. elokuuta 2017 alkaen.

Koulujen yhdistämisistä päättää kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen esityksestä. Esitys tulee seuraavaksi opetuslautakunnan käsittelyyn.

Siinä esitetään, että Heteniityn ala-asteen koulu ja Vuosaaren peruskoulu yhdistetään. Suunnitelmassa niin ikään, että Vuosaaren ala-aste, Mustakiven ala-aste ja Tehtaanpuiston yläaste pannaan yhteen. Myös Kallahden peruskoulu ja Meri-Rastilan ala-aste yhdistetään. Aurinkolahden peruskoulu säilyy nykyisellään.

Helsingin opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti myös, että osasta Töyrynummen ala-asteen koulun tiloja luovutaan vaiheittain. Töyrynummen ala-asteen koulu ja Suutarilan yläasteen koulu yhdistyvät elokuussa 2016 Suutarinkylän peruskouluksi. Koulun 6.-luokkalaiset siirtyvät opiskelemaan Suutarilan yläasteen koulun tiloihin vierekkäisiin luokkiin.

Lukuvuoden 2016–2017 aikana arvioidaan yhteistyössä koulun henkilöstön, oppilaiden ja perheiden kanssa, millaisia tilatarpeita uudessa koulussa on, ja mistä tiloista voidaan toisessa vaiheessa luopua.

Timo Hämäläinen
Aurinkolahden peruskoulu, Vuosaari
Aurinkolahden peruskoulu, Vuosaari
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat