Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myyrmäen Urheilupuiston sotkut laajenevat: M-Curling ei saanut jäähallista mainosrahaa

Curling-seura kummittelee Urheilupuiston kirjanpidossa.

Kaupunki
 
Leif Rosas
Myyrmäen urheilupuiston toiminnasta vastaa nyt Vantaan liikuntapalvelut. Viime viikon keskiviikkona jalkapallokentällä harjoitteli VJS.
Myyrmäen urheilupuiston toiminnasta vastaa nyt Vantaan liikuntapalvelut. Viime viikon keskiviikkona jalkapallokentällä harjoitteli VJS. Kuva: Leif Rosas

Myyrmäen urheilupuistoyhtiön kirjanpidosta paljastuu yhä uusia epäselvyyksiä.

HS kertoi Vantaan sisäisen tarkastuksen selvittämistä kirjanpitosotkuista ja ylimitoitetuista edustusmenoista tiistaina (HS 2. helmikuuta). Raportti on julistettu salaiseksi.

Raportin mukaan Vantaan Energia on tehnyt Myyrmäessä mainossopimuksia M-Curlingin ja Kiekko-Vantaan kanssa.

Mainosrahat on maksettu Myyrmäen Urheilupuiston tilille, minkä jälkeen yhtiö on maksanut 80 prosentin provision seuroille.

M-Curlingille provisio oli 1 600 euroa vuosina 2013–2014. Kiekko-Vantaan provisio oli suuruudeltaan 5 440 euroa.

M-Curlingin puheenjohtaja Olli Rissanen sanoo, ettei seura ole käyttänyt Myyrmäen Urheilupuistoa liki 10 vuoteen eli sen jälkeen, kun Oulunkylän curling-halli valmistui.

”En tiedä, kenen tilille nämä rahat ovat menneet, mutta eivät meidän”, Rissanen sanoo.

Sisäisen tarkastuksen raportista ilmenee, että sopimuksesta puuttuu urheiluseuran edustajan allekirjoitus.

Rissasen selvitystyön ansiosta tiistaina valkeni, että mainospaikkasopimus on tehty yhden curling-joukkueen eli Hallihaiden kanssa. Hallihaiden yhteyshenkilö Seppo Stark sanoo, ettei hän ole nähnyt mitään vuodelle 2013 päivättyä sopimusta.

”Se selittänee, miksi allekirjoitus puuttuu”, Stark sanoo.

Alun perin Hallihait teki Vantaan Energian kanssa mainospaikkasopimuksen Myyrmäen jäähalliin 2000-luvun alussa.

Hallihait saavuttivat MM-edustuspaikan neljästi 2000-luvulla. Starkin mukaan vanhaa sopimusta noudatettiin vuoteen 2014 saakka.

Vantaan Energian myyntijohtaja Ilkka Rekon mukaan Myyrmäessä on yhtiön mainoksia. Vantaan Energiassa on ymmärretty, että ilmoitussopimukset on tehty urheilupuistoyhtiön, ei seurojen kanssa. Myyrmäessä sopimuksia on ollut kaksi, kumpaankin jäähalliin omansa.

Vantaan Energian toisessa sopimuksessa on maininta M-Curlingista. Toiseen sopimukseen ei ole kirjattu Kiekko-Vantaata.

Reko ihmettelee sisäisen tarkastuksen listaamaa 6 800 euron summaa, sillä Myyrmäen hallimainokset ovat noin 2 000 euron luokkaa. Summa on sama kuin Tikkurilan jäähallin valomainoksen vuokra. Tikkurilassa Vantaan Energia on tehnyt sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa.

Myyrmäen Urheilupuiston taloussotkua on Vantaalla kritisoitu myös Hävetkää-graffitilla. Sen kolme kasvokuvaa maalattiin ensin kaupunginjohtajan kehotuksesta piiloon. Helsingin Sanomat uutisoi (HS 28.1.), että myöhemmin samalla viikolla kasvojen tilalle pantiin tyhjät vanerilevyt.

Graffiti on tulossa museoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat