Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuudesluokkalaiset muuttavat isompien viereen Suutarilaan

Töyrynummen ala-asteella luovutaan kolmesta luokasta

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Suutarilassa vanhemmat järjestivät tammikuussa päättäjille tilaisuuden, jossa esiteltiin koulun tiloja. Yhdeksäsluokkalaiset Tiia Honkala ja Maiju Lähteenmäki olivat huolissaan sisäilmasta ja siitä, että atk-luokkaa korvaamaan tuodut läppärit toimivat erittäin epävarmasti. Suutarilaan luvataan nyt, että koulun langatonta verkkoa vahvistetaan.
Suutarilassa vanhemmat järjestivät tammikuussa päättäjille tilaisuuden, jossa esiteltiin koulun tiloja. Yhdeksäsluokkalaiset Tiia Honkala ja Maiju Lähteenmäki olivat huolissaan sisäilmasta ja siitä, että atk-luokkaa korvaamaan tuodut läppärit toimivat erittäin epävarmasti. Suutarilaan luvataan nyt, että koulun langatonta verkkoa vahvistetaan. Kuva: Kimmo Räisänen

Helsingin kaupunki luopuu syksyllä osasta Töyrynummen ala-asteen tiloja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuudesluokkalaiset siirtyvät 500 metrin päähän nykyisen Suutarilan yläasteen tiloihin.

Töyrynummella luovutaan näin kahdesta tavallisesta luokasta ja yhdestä pikkuluokasta. Yläasteen tiloissa näkyvin muutos on, että erillisestä atk-luokasta tehdään tavallinen luokka.

Töyrynummen ala-aste ja Suutarilan yläaste ovat yhdistymässä yhtenäiseksi peruskouluksi ensi syksynä. Tästä on päätetty jo aiemmin. Vanhemmat ovat kuitenkin vastustaneet tilamuutoksia, koska heidän laskelmiensa mukaan yläasteen puolella ei ole yhtään ylimääräistä tilaa. Koululle ei ensi vuodeksi ole luvassa remonttia, mutta tiloja on myöhemmin tarkoitus kehittää uudenlaisiksi oppimisympäristöiksi.

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti tiloista luopumisesta tiistain kokouksessaan. Lisää muutoksia saatetaan tehdä myöhemmin, jolloin myös viidesluokkalaiset mahdollisesti siirtyisivät isommalle koululle, mutta tästä ei päätetty vielä. Jaosto edellytti eilisessä päätöksessään, että uuden koulun tilatarpeet arvioidaan nykyistä tarkemmin ensi lukuvuoden aikana yhdessä perheiden ja koulun henkilöstön kanssa.

Jaostossa ei vielä tällä viikolla käsitelty toista kiistanalaista koulupäätöstä. Tuorinniemen sivukoulun lopettamisesta Herttoniemenrannassa. Asiasta keskustellaan vanhempien kanssa helmikuussa ja päätös tehdään maaliskuun alussa.

Ensimmäinen päätös Vuosaaren koulujen yhdistämisestä neljäksi peruskouluksi sen sijaan syntyi: tästä päättää lopullisesti valtuusto myöhemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat