Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki purki Vaasanaukion kiistellyn telttakatoksen keskiviikkona

Poliitikot kuuntelivat asukkaita, ja esittävät telttakatoksen siirtämistä muualle

Kaupunki
 

Sörnäinen

Helsingin rakennusvirasto aloitti Vaasanaukion kiistanalaisen telttakatoksen purkutyöt keskiviikkona aamutuimaan. Poliitikot olivat yksimielisesti hyväksyneet katoksen poiston tiistaisessa kokouksessaan.

Telttakatoksen virittäjälle, Kallio-liikkeen aktiivi Jon Sundellille purkutyöt tulivat yllätyksenä.

”Tämähän on laitonta! Minun pitäisi saada päätös tiedoksi, ja sitten alkaa 14 päivän valitusaika”, Sundell puuskahtaa.

Rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen muistuttaa, että telttakatoksen tilapäinen maankäyttölupa päättyi jo vuoden vaihteessa. Rakennusvirasto voi siten purkaa katoksen.

Helsingin kaupunginlakimies Sami Sarvilinna vahvistaa, ettei telttakatoksella enää vuoden vaihteen jälkeen ole ollut voimassa olevaa maankäyttölupaa. Jatkoluvan hakeminen ei automaattisesti jäädytä rakennusviraston toimenpiteitä.

"Lautakunnan tämän nimenomaisen päätöksen sanamuoto on sellainen, että siihen voi kyllä hakea muutosta", Sarvilinna sanoo.

Sundellin mielestä valittaminen on merkityksetöntä, koska katos on purettu. Hän yritti saada poliiseja paikalle purkutöitä estämään, mutta nämä kieltäytyivät. Seuraava osoite purkutöiden laillisuuden selvittämiseksi on eduskunnan oikeusasiamies.

”Kaupunki on järjestelmällisesti sabotoinut kaupunkikulttuurin kehittämistä Vaasanaukiolla. Edes sähköjä ei ole saatu kahden vuoden aikana järjestymään”, Sundell moittii

Yleisten töiden lautakunta päätti tiistaina, että telttakatos poistetaan, ja sille tarjotaan uutta sijoituspaikkaa esimerkiksi Dallapé-puistossa. Tämä ei Sundellin mukaan Kallio-liikettä kiinnosta, koska telttakatoksen ideana oli nimenomaan Vaasanaukion kehittäminen.

”Me emme voineet jättää huomioimatta lähitalojen asukkaitten kannanottoja”, perustelee lautakunnan puheenjohtaja Terhi Koulumies (kok).

Lautakunta myös kehottaa rakennusvirastoa selvittämään vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia Vaasanaukion elävöittämiseksi.

”Olisi järkevää, että Vaasanaukion kaupunkikuvaa katsottaisiin yhteistyössä kaupunkisuunnittelijoiden ja HKL:n kanssa”, Koulumies sanoo.

Antti Möller (vihr) sai läpi ehdotuksen, että kevään aikana kutsutaan koolle työpaja, jossa kaupungin virastojen, yrittäjien ja asukkaiden edustajat miettivät yhdessä rakenteellisia ratkaisuja viihtyisyyden lisäämiseksi ja ruokarekkatoiminnan edistämiseksi alueella.

Oikaisu kello 14.00: Korjattu vihreiden lautakuntaedustajan nimi Antti Mölleriksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat