Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huijariasiakas piinaa Helsingin ravintoloita  – ”Ruoka oli hyvää, mutta en maksa”

Mies jää aina rauhallisesti odottamaan poliisin tuloa, ja ottaa päiväsakot.

Kaupunki
 
Heidi Piiroinen / HS
Huijarilounastaja on piinannut muun muassa ravintola Šašlikia Tehtaankadulla.
Huijarilounastaja on piinannut muun muassa ravintola Šašlikia Tehtaankadulla. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Huijarisyömäri piinaa Helsingin seudun ravintoloita toistuvasti. Siististi pukeutunut keski-ikäinen mies harrastaa hyvätasoisia ravintoloita, joissa hän aterioinnin jälkeen kylmän rauhallisesti ilmoittaa, ettei aio maksaa laskua.

Huijarisyömäristä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Poliisin tuntemista juoksulounastajista miehen erottaa se, että hän jää odottamaan poliisia ja ottaa päiväsakot vastaan. Venäläisravintola Šašlikissa mies aterioi marraskuussa.

”Hän ei herättänyt mitään epäluuloja. Hän on siististi pukeutunut, ei nyt ihan bisnesmiehen näköinen, mutta siisti. Hän ei tilannut listan kalleinta ruokaa”, varatoimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo.

Mies söi annoksensa rauhallisesti, ja kun maksun aika tuli, hän vain kertoi jättävänsä vajaan sadan euron laskun maksamatta.

”Mies sanoi, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta laskua hän ei maksa”, Huttunen kertoo.

Poliisit tulivat paikalle, ja kirjoittivat hänelle Iltalehden mukaan 34 päiväsakkoa lievästä petoksesta. Lehden mukaan mies on tehnyt ravintolahuijauksista lähes ammatin jo 1990-luvulla. Hän on viime vuonna jäänyt kiinni vastaavasta toiminnasta muun muassa marraskuun lopulla ja itsenäisyyspäivänä.

Helsingin poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Korhosen mukaan maksusta lipeävien asiakkaitten ilmiö on ikivanha. Yleensä aterian jälkeen pinkaistaan nopeasti pakoon, josta syystä poliisi tuntee ilmiön juoksulounastajina.

”Ei tässä mitään buumia ole menossa. Yksittäisiä tapauksia ilmenee joka vuosi”, Korhonen sanoo.

Huttusen mielestä se, ettei miestä saada kuriin on koko alan kannalta ongelma. Mies oli Šašlikissakin kertonut poliiseille aikovansa syödä ravintolassa maksamatta seuraavana päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat