Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki purki Vaasanaukion kiistellyn telttakatoksen

Poliitikot kuuntelivat asukkaita ja esittävät telttakatoksen siirtämistä muualle.

Kaupunki
 
Patrick Wikblad
Vaasanaukion telttakatosta ryhdyttiin purkamaan keskiviikkoaamuna Helsingissä.
Vaasanaukion telttakatosta ryhdyttiin purkamaan keskiviikkoaamuna Helsingissä. Kuva: Patrick Wikblad

Alppiharju. Helsingin rakennusvirasto aloitti Vaasanaukion kiistanalaisen telttakatoksen purkutyöt keskiviikkona. Poliitikot olivat yksimielisesti hyväksyneet katoksen poiston tiistaisessa kokouksessaan.

Telttakatoksen virittäjälle, Kallio-liikkeen aktiivi Jon Sundellille purkutyöt tulivat keskiviikkona yllätyksenä.

”Tämähän on laitonta! Minun pitäisi saada päätös tiedoksi, ja sitten alkaa 14 päivän valitusaika”, Sundell puuskahtaa.

Rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen muistuttaa, että telttakatoksen tilapäinen maankäyttölupa päättyi jo vuodenvaihteessa. Rakennusvirasto voi siten purkaa katoksen.

Helsingin kaupunginlakimies Sami Sarvilinna vahvistaa, ettei telttakatoksella enää vuodenvaihteen jälkeen ole ollut voimassa olevaa maankäyttölupaa. Jatkoluvan hakeminen ei automaattisesti jäädytä rakennusviraston toimenpiteitä.

”Lautakunnan tämän nimenomaisen päätöksen sanamuoto on sellainen, että siihen voi kyllä hakea muutosta”, Sarvilinna sanoo.

Sundellin mielestä valittaminen on merkityksetöntä, koska katos on purettu. Hän yritti saada poliiseja paikalle purkutöitä estämään, mutta nämä kieltäytyivät. Seuraava osoite purkutöiden laillisuuden selvittämiseksi on eduskunnan oikeusasiamies.

Yleisten töiden lautakunta päätti tiistaina, että telttakatos poistetaan, ja sille tarjotaan uutta sijoituspaikkaa esimerkiksi Dallapénpuistossa. Tämä ei Sundellin mukaan Kallio-liikettä kiinnosta, koska telttakatoksen ideana oli nimenomaan Vaasanaukion kehittäminen.

”Me emme voineet jättää huomioimatta lähitalojen asukkaitten kannanottoja”, perustelee lautakunnan puheenjohtaja Terhi Koulumies (kok).

Antti Möller (vihr) sai läpi ehdotuksen, että kevään aikana kutsutaan koolle työpaja, jossa kaupungin virastojen, yrittäjien ja asukkaiden edustajat miettivät yhdessä rakenteellisia ratkaisuja viihtyisyyden lisäämiseksi ja ruokarekkatoiminnan edistämiseksi alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat