Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin ympäristöpoliitikot: Viikin peltojen rakentaminen vahingoittaa lintuja

Helsingin ympäristölautakunnan mielestä Helsingin ei pitäisi rakentaa viheralueille asuntoja.

Kaupunki
 
Helsingin uusi yleiskaava selitettynä kahdessa minuutissa
Helsingin uusi yleiskaava selitettynä kahdessa minuutissa
Kaavoittaminen kuulostaa etäiseltä byrokratialta, mutta sillä päätetään siitä, minkälainen kotikadustasi tulee ja miten työmatkasi sujuu. Videografiikka selittää, mistä Helsingin uudessa yleiskaavassa on kyse.

Helsingin ympäristöstä vastaavat poliitikot vastustavat kaupungin aikeita rakentaa lisää asuntoja Helsingin viheralueille.

Helsingin ympäristölautakunta käsitteli tiistai-iltana Helsingin pitkän aikavälin rakentamista ohjaavaa yleiskaavaa. Lautakunnan mielestä kaupungin pitäisi luopua viheralueita koskevista rakentamissuunnitelmista.

”Rakentamisvaraukset Vanhankaupunginlahden ympäristöstä tulisi poistaa. Erityisen ongelmallista on Viikintien etelä- ja pohjoispuolella sijaitsevien peltojen rakentaminen”, todetaan ympäristölautakunnan kaavalausunnossa.

Helsinki suunnittelee rakentavansa alueelle muun muassa pikaraitiotien sekä asuntoja.

”Viikin pellot ovat tärkeitä muuttolintujen ruokailu- ja levähdyspaikkoja ja tukevat siten oleellisesti Natura-alueen arvoja. Lisäksi pellot sijaitsevat kansainvälisesti tärkeän lintualueen lisäpuolella. Kaavan Natura-arvioinnin mukaan peltoala vähenisi kaavan myötä 17 prosenttia.”

Kirjaus lisättiin lausuntoon äänestyksen jälkeen. Leo Straniuksen (vihr) tekemää lisäystä kannattivat lautakunnan vihreät jäsenet sekä Sdp:n Anita Vihervaara.

Ympäristölautakunnan enemmistö suhtautuu kriittisesti myös Pornaistenniemen sekä Herttoniemen ja Hallainvuoren metsiin suunniteltuun rakentamiseen. Lautakunnan enemmistön mielestä suunnitelmat ”kaventaisi kahden ensiksi mainitun osalta Natura-alueen puskurivyöhykettä sekä Hallainvuoren osalta tärkeää vihersormea”.

Helsingin yleiskaavatyön ideana on suunnitella kaupungin kehitystä niin, että Helsingissä voisi asua vuonna 2050 jo noin 860 000 asukasta. Yleiskaavan keskeisiin ja kiistanalaisimpiin ideoihin on kuulunut ajatus muuttaa kaupunkiin johtavat moottoritiemäiset sisääntuloväylät kaupunkibulevardeiksi.

Yksinkertaistetusti bulevardien ideana on ollut alentaa ajonopeuksia teiden varsilla ja vapauttaa teiden varret rakentamiselle. Suunnitelmia on kritisoitu muun muassa liikenteen mahdollisesta ruuhkautumisesta. Monet ovat arvostelleet suunnitelmaa myös siitä, että bulevardien varsien pienhiukkaspäästöt saattavat nousta asumisen kannalta vaarallisen korkeiksi.

Ympäristölautakunta toivoi tiistaina kattavaa kokonaisselvitystä bulevardien ympäristö-, terveys- ja viihtyisyysvaikutuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat