Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valotähti pyörii jälleen Helsingin keskustan yllä – vaikka korjauskustannukset hirvittivät

Halkaisijaltaan 4,5-metrinen tähti mainostaa automerkkiä puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Kaupunki
 
Valomainoksen paluu - huomaako kukaan
Valomainoksen paluu - huomaako kukaan
Tähti on alkanut jälleen pyöriä Helsingin keskustassa. Mutta miten kaupunkilaiset tervehtivät maamerkin paluuta? Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru

Korjattu Mercedes-Benzin valomainos pyörii jälleen Autotalon katolla yli 40 metrin korkeudella keskellä Helsinkiä.

Mersuja maahantuovan Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm väänsi kytkimistä ledivalot ja pyörintäkoneiston päälle keskiviikkona kello 17. Oheiselta videolta voi katsoa, mitä katolla tapahtui, ja mitä mieltä kaupunkilaiset tähden paluusta ovat.

Vanha koneisto sammui vuoden 2014 puolivälissä, mikä oli joillekin kaupunkilaiselle surun paikka. Olihan se siellä ollut, ensin sinisenä ja sitten valkoisena, vuodesta 1962 osana kaupunkikuvaa.

”Yritysmaailmassa on ollut haastavia aikoja, myös autokaupassa. Korjauskustannukset olivat meillä ’holdissa’. Yleisön palautteen perusteella päätettiin korjata”, kertoo Vehon tiedotuspäällikkö Karin Bäcklund.

Vaikka Vehon konttori ei enää Autotalossa sijaitse, ei se estänyt yritystä ottamasta uudelleen hyötykäyttöön mainiota mainospaikkaa.

Asiaa oli toki kysytty myös kansalta maahantuojan ja automerkin Facebook-sivuilla. Peukutuksia ja mainoksen palauttamista puoltavia kommentteja kertyi ripeästi.

Bäcklundin mukaan spontaania palautetta tuli myös – esimerkiksi töölöläissäveltäjältä, joka kertoi katselleensa pyörivää tähteä mielellään työhuoneensa ikkunasta.

Koneisto laskettiin alas viime joulukuun 17. päivä ja kuljetettiin Tampereelle. Muun muassa sähkömoottori ja laakereita uusittiin. Helmikuun 3. päivä satojen kilojen kuorma nostettiin takaisin 11-kerroksisen Autotalon katolle.

Hintaa operaatiolle tuli Bäcklundin mukaan noin kymppitonnin verran. Vehossa uskotaan vahvasti, että kaupunkilaiset arvostavat valomainosta, joka heidän mielestään on yksi Helsingin maamerkeistä.

”Eikä se haittaa meitä yhtään, että siitä myös puhutaan”, Strömsholm sanoo.

Fredrikinkadun päästä Temppeliaukion kirkon edestä ledien valaisema pyörivä Mersu-tähti näkyy hyvin. Huomasivatkohan töölöläiset mainoksen paluun?

”Vaikea kyllä sanoa, mikä muutos täällä olisi tapahtunut”, pahoittelee lastenrattaita työntävä Dennis Hamro-Drotz.

Vihjeeksi annetaan katseen nostaminen Autotalon suuntaan kattojen korkeuksiin.

”Oonks’ mä sokea, en huomaa edelleenkään mitään”, nauraa Nanna Niiranen. Niirasen seurassa oleva mies valittaa, ettei häneltä kysytty. Olisihan hän tiennyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat