Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asumisoikeuslaki pannaan remonttiin

Kaupunki
 

Parikymmentä vuotta vanha asumisoikeusjärjestelmä menee remonttiin. Ympäristöministeriö ryhtyy valmistelemaan lakien uudistamista jo tässä kuussa.

Tavoitteena on uudistaa asukasvalintaa ja hakumenettelyä sekä rahoitusta. Uudistus on hallitusohjelmassa.

Syynä on asukkaiden ja asumisoikeustalojen omistajayhtiöiden välinen syvä luottamuspula, joka tuli ilmi ministeriön tuoreessa selvityksessä. Siinä haastateltiin asukkaita ja yhtiöiden edustajia.

Asukkaat pitävät merkityksellisenä sitä, että voivat vaikuttaa oman talonsa asioihin mutta kokevat, ettei heillä ole mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi ylläpitokuluihin. Kohtuullisia asumiskustannuksia ja asumisen turvaa he pitävät tärkeinä.

Yhtiöt taas kantavat huolta talojen kasvavista korjaustarpeista. Huolenaiheena ovat myös esimerkiksi kiinteistöjen myyntirajoitukset. Yhtiöt haluavat yksinkertaistaa jonotusjärjestelmää ja luopua järjestysnumeroista.

Asuntopolitikasta vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) korostaa, että asukkaiden ja yhtiöiden rooleja on tasapainotettava. ”Asuntoja tehdään asukkaita varten, ja järjestelmän tulee olla toimiva asukkaan kannalta. Yhtiöiden talouden taas on oltava kunnossa, jotta asuntoja voidaan korjata ja rakentaa lisää”, Tiilikainen sanoo.

Suomessa on 41 500 asumisoikeusasuntoa. Niistä 43 prosenttia on pääkaupunkiseudulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat