Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsi karkaa vain harvoin päiväkodista

Espoo tilastoi nykyisin tarkasti kaikki päivähoidossa sattuvat turmat ja karkaamisyritykset, jopa hama-helmen työntämisen nenään ja metrin aidan ulkopuolelle edenneen uskalikon

Kaupunki
 

”Päiväkodin pihalla ulkoilutilanteen päätyttyä kaksi 5-vuotiasta poikaa piiloutui puskiin. Muiden mentyä sisälle pojat kiipesivät aidan yli ja karkasivat. Pojat lähtivät R-kioskille yrittämään jäätelön ostoa ilman rahaa. Toisen pojan naapuri näki pojat R-kioskin parkkipaikalla ja soitti pojan äidille. Äiti tuli hetkessä paikalle.”

Siinä kahden päiväkodista viime vuonna Espoossa karanneen tarina. Yhteensä lapsia yritti omille teilleen päiväkodin tai perhepäivähoidon pihasta Espoossa 43 kertaa viime vuonna. Suurimmassa osassa karkurit eivät tosin oikeasti päässeet alkua pidemmälle. Espoon tilastoissa nimittäin näkyvät nekin tapaukset, joissa työntekijä otti lapsen kiinni esimerkiksi heti portin ulkopuolella.

Toinen tilasto vuodelta 2015 laskee, että Espoon kunnan päivähoidossa sattui 450 tapaturmaa. Tapaturmista valtaosa oli lieviä: lapsi tunki hama-helmen nenäänsä, jäi kielestään kiinni kiipeilytelineeseen, huitaisi liukurilla tai sai mustelman törmäillessään hippaleikissä.

Vakavia vahinkoja ei ole viime vuonna sattunut.

Espoolaislapselle sattuu päivähoidossa tapaturma tai karkaamistapaus kohdalle 0,028 prosentin todennäköisyydellä suhteessa hoitopäivien määrään (1 839 386) kunnallisissa päiväkodeissa.

”Tavallista on esimerkiksi, että lapsi kompastuu omiin jalkoihinsa tai lyö hampaansa tuolinreunaan. Turvallisuudesta huolehtiminen on yksi päätehtävistämme, mutta aina lasten touhutessa ja temmeltäessä jotain sattuu”, Matinkylä-Olarin aluepäällikkö Paula Rautiola kertoo.

Esimerkiksi henkilökuntaa oli paikalla liian vähän vain neljässä tapauksessa yli neljästäsadasta.

Helsingissä lapsia karkasi viime vuonna 19 ja tapaturmia sattui yhteensä 317. Hoitopäiviä oli viime vuonna Helsingissä 3 945 118.

Vantaalla karkaamisia ja tapaturmia ei koota vuosittain yhteen tilastoon koko kaupungin osalta, vaan ne käsitellään joka alueella erikseen. Vuonna 2014 tietoja koottiin viimeksi yhteen, silloin tapaturmia sattui yhteensä 441.

Kuvaus tapahtumasta on otettu Espoon viime vuoden tilastoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat