Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n suuri liikenneväittely perjantaina: Ajaako Helsinki autoilijat ahtaalle?

HSTV:ssä suuressa liikenneväittelyssä otetaan perjantaiaamuna kello 9.45 selvää siitä, minkälainen on tulevaisuuden Helsinki ja millä välineillä siellä liikutaan.

Kaupunki
 
Onko Helsinki ajamassa autoja pois kantakaupungista?
Onko Helsinki ajamassa autoja pois kantakaupungista?
Helsingin liikennesuunnittelupolitiikka on muuttunut rajusti viime vuosina. Ennen auto oli kuningas, nyt korostetaan kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä. Miten käy yksityisautoilijoiden? Toimitus ja kuvaus: Lari Malmberg, leikkaus: Janne Järvinen

Ovatko pyöräilijät kaapanneet Helsingissä vallan? Mahtuvatko autoilijat kaupunkibulevardeille? Rakennetaanko lähiöihin raitiotielinjoja? Tuleeko Helsinkiin ruuhkamaksuja?

Kansallinen Kokoomus
Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen (kok).
Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen (kok).

Helsingin liikennepolitiikka on viime viikkoina kuohuttanut kaupunkilaisia enemmän kuin aikoihin.

Viime vuonna hyväksytty liikenteenkehittämisohjelma nostaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen yksityisautoilun yläpuolelle ja poliitikot näyttävät olevan halukkaita riisumaan autoilijoilta heille vuosikymmeniä taattuja etuoikeuksia.

Toisia liikennesuunnittelun suunnanmuutos ihastuttaa. Tiivistyvä kaupunkirakenne ja joukkoliikenteeseen panostaminen on ympäristöystävällistä ja luo kohtaamisia ja kaupunkikulttuuria.

Benjamin Suomela
Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs.
Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Toiset taas ovat vallankumouksesta raivoissaan. Yksityisautoilijat pelkäävät kulkutapansa puolesta, mökkeilijät mökkimatkojensa puolesta, ammattiautoilijat ammattiensa puolesta ja kauppiaat bisneksen puolesta. Liikennevirasto on esittänyt huolen, että kaupunkibulevardit haittaisivat monilla valtaväylillä raskasta liikennettä ja esimerkiksi pitkän matkan busseja.

Onko pelkoon syytä? Minkälainen on tulevaisuuden Helsinki?

Siitä taitetaan peistä perjantaina kello 9.45 HSTV:n suuressa liikenneväittelyssä. Keskustelijoina ovat vihreiden kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs ja Helsingin seudun kauppakamarin kokoomuslainen johtaja Pia Pakarinen. Keskustelun juontaa HS:n kaupunkitoimittaja Lari Malmberg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat