Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KKO ei antanut valituslupaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan miljoonakiistassa

Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan KY-säätiölle, jolloin Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ei päässyt rahoihin käsiksi.

Kaupunki
 
Emmi Tulokas / Lehtikuva
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Töölön kampus.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Töölön kampus. Kuva: Emmi Tulokas / Lehtikuva

Korkein oikeus (KKO) kertoo hylänneensä valituslupahakemuksen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja kauppatieteilijöiden KY-säätiön välisessä omaisuuskiistassa.

AYY ilmoitti lokakuussa hakevansa valituslupaa Helsingin hovioikeuden syyskuussa 2015 antamaan tuomioon.

Kiista alkoi vuonna vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistettiin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi.

Yhdistymistä ennen Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta oli siirtänyt yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan KY-säätiölle. Näin juuri perustettu Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ei päässyt rahoihin käsiksi.

Kiistaa on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Hovioikeus katsoi viime syyskuussa, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan rivijäseniltä ja ulkopuolisilta oli pyritty tietoisesti salaamaan lahjoitukseen liittyneitä syitä, valmistelua, laajuutta ja ehtoja.

Hovioikeuden mukaan lahjoitukset eivät kuitenkaan merkittävällä tavalla vaikeuttaneet Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimintaa, eikä oikeus näin ollen pitänyt lahjoituksia kohtuuttomina tai hyvän tavan vastaisina.

KKO:n päätöksen myötä hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat