Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niipperin koulu suljetaan sädesienen ja homeen takia – Espoo pyörsi kantansa

Vielä tammikuussa kaupunki uskoi, että koulun sisäilmaongelmiin tepsivät paikalliset korjaukset.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen
Jumppasaliin ei saa mennä, sillä sen korjaustyöt ovat vielä kesken.
Jumppasaliin ei saa mennä, sillä sen korjaustyöt ovat vielä kesken. Kuva: Akseli Valmunen

Espoo.

Niipperin koulu suljetaan Espoossa. Vielä tammikuussa Espoon kaupunki oli sitä mieltä, että vakavista sisäilmaongelmista kärsivässä Niipperin koulussa on turvallista olla koulupäivien ajan. Nyt koulu suljetaan pikaisella aikataululla helmikuun loppuun mennessä ja oppilaat siirtyvät väistötiloihin Lintuvaaran kouluun sekä Lintumetsän koulun pihan koulutiloihin.

Osa koulun oppilaista ja henkilökunnasta on oireillut jo alkusyksystä alkaen muun muassa ripulilla, iho-oireilla sekä sairastelulla. Syyksi arveltiin koulusta löytynyttä hometta ja sädesientä.

Koulua ei ollut arvioinut Espoon Ympäristöterveys, vaikka rakennuksen sisäilmaongelmat olivat kaupungilla tiedossa. Tilapalvelut -liikelaitos katsoi koulun ongelmien korjaantuvan korjauksilla, joita koulussa on tehty joulukuussa ja tammikuussa. Nyt kaupungilla nähdään tilanne toisin.

”Olemme vuoden tehneet korjauksia siellä ja ne eivät ole merkittävästi parantaneet tilannetta”, sanoo liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen. Koulun korjaukset lopetetaan myös heti.

Pian Helsingin Sanomien jutun jälkeen koulun tilanne otettiin poliitikkojen käsiteltäväksi, jotka vaativat koulusta lisäselvityksiä.

Tiistaina Espoon ympäristöterveys tiedotti koulun sisäilman olevan terveydelle haitallinen. Lopullisen päätöksen koulun sulkemisesta teki Tilapalvelut tänään perjantaina.

Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr) ei pidä todennäköisenä vanhan koulun korjaamista. ”Pidän kyllä todennäköisenä uuden rakentamista ainakin nyt näillä tiedoilla mitä minulla nyt on. Sitä täytyy todella harkiten tutkia sitten myöhemmin.”

Lehtinen ei halua vielä arvioida tehdäänkö Niipperin koulun tilalle uusi rakennus vai yritetäänkö vanha korjata. ”Keskustelemme tästä sivistyspuolen ja korjauspuolen kanssa, että mikä sen kunto on. Hyvältähän se ei näytä.”

Koulun kohtalosta päätetään Lehtisen mukaan pian, sillä rakennuksessa oli tarkoitus aloittaa kettorakenteiden peruskorjaus ensi kesänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat